7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Rendőrök vitték el a Pride ellen tiltakozó hazafiakat Pécsen

A homoszexualitást népszerűsítő rendezvény ellen számos pécsi emelte fel a hangját, hiszen a felvonulást még úgy is megrendezték, hogy egy közvéleménykutatás egyértelműen kimutatta, hogy a normális többség nem kér a deviáns kisebbség provokációjából.

A pécsiek többsége nem kér a Pride-ból – A Mi Hazánk ellentüntetést szervez

A meleg büszkeség előestéjén a Mi Hazánk szimpatizánsai tiltakozó plakátokat helyeztek ki szerte a városban, szombatra pedig többen ellentüntetést is bejelentettek.

A normalitás védelmében tiltakozókra a rendőrök természetesen kiemelt kockázatként tekintettek, arrogáns és túlterjeszkedő hozáállásukkal a 2006-os “iskola” szellemét idézték meg.

-mondta lapunknak Varga Tamás, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje.

“Kaptam egy telefont, hogy már várnak az édesanyám háza előtt és legyek szíves befáradni a kapitányságra” – idézi fel Varga Tamás, akit a rendőrség semmiről nem tájékoztatott, csak több órás várakozás után voltak hajlandóak elárulni neki, hogy néhány plakát miatt kellett megjelennie. Nem tartom szükségesnek és arányosnak, hogy több autóval, a szívproblémákkal küzdő édesanyám háza elé vonultak -a rendőrök- mintha valami közveszélyes bűnöző lennék –tette hozzá. 

A Mi Hazánk pécsi szervezetének egy másik tagját a reggeli órákban a saját háza előtt állították elő és vitték el. Őt is elértük telefonon, névtelensége mellett azt közölte, hogy neki is néhány kiragasztott matrica és a keresztény értékeket népszerűsítő plakát miatt kellett a rendőrségre mennie, ahol kezdetben neki sem akarták elárulni, hogy miért van ott.

Pécsen a felvonulástól nem messze a délelőtti órákban egy civilszervezet demonstrált, a Pride alatt pedig a Mi Hazánk tagjai és a megye minden részéről érkező hazafiak adtak hangot felháborodásuknak. A helyszínen a Mi Hazánk elnökségéből megjelent Apáti István és Dócs Dávid is, együtt László Attilával és a Magyar Önvédelmi Mozgalommal.

Minden erővel az LMBTQ-propaganda ellen az Istenért és a Hazáért!

Rajtuk kívül még olyan nemzeti szervezetek (64, BS, LH) tagsága és vezetése is képviseltette magát, amelyeket a Facebook évek óta cenzúrával sújt.

Nincs elérhető leírás.

Helyszíni informátoraink szerint az ellentüntetés békésen ért véget, a hazafiak közül sokakat vegzálnak, igazoltatnak. A rendőrség szemmel láthatóan figyeli az ellentüntetésen demonstráló nemzetiek találkozási helyéül szolgáló utca környékét.

Nincs elérhető leírás.

Az ellentüntetés itt nézhető vissza.

Cikkünket a további információkkal frissíteni fogjuk!

 

További híreink

Újévi babák

Kemény János

Novák Előd feltárta: 39 millió egy év alatt a fideszes önkormányzati cégvezetőnek

Faragó Dániel

Változnak a MÁV-Start és Volánbusz menetrendjei az ünnepek alatt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen