7.1 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Rendszerváltást az oktatási intézményekben! – párbeszédet kezdeményez a Mi Hazánk Ifjai

Elfogadhatatlan, hogy a XXI. században Magyarországon még mindig jelen lehetnek a kommunista diktatúrához köthető személyek, politikusok, szervezetek nevei, sőt ezek szerepelhetnek közintézmények neveiben is. 30 évvel a rendszerváltást követően semmi keresnivalója nincs ezen a területen sem a vörös terror maradékainak – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Mi Hazánk Ifjai.

Az oktatási intézmények körében is rengeteg olyan példát találni, amely azt mutatja, hogy nem történt meg a valódi rendszerváltás itt sem. A Mi Hazánk Ifjai szerint a XX. század legvéresebb ideológiájának nem állíthat emléket egyetlen iskola vagy kollégium elnevezése sem.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy sem a törvényi keretek, sem az MTA útmutatása nem elegendő ezeknek az elnevezéseknek a megtisztítására, ezért más eszközhöz kell folyamodni, közéleti karantént kell hirdetni a megmaradt kommunizmus ellen.

-hangsúlyozza a Mi Hazánk Ifjai.

Célunk, hogy az online oktatás után a hallgatók úgy térhessenek vissza az iskoláikba, hogy méltóbb neveket kaptak az érintett intézmények, ezért ifjúsági szervezetünk felkeresi az illetékes vezetőket/igazgatókat, akikkel párbeszédet kezdeményezünk az érintett intézmények átnevezéséről, ami mindannyiunk történelmi felelősségű feladata – zárul a közlemény.

Magyarjelen.hu

További híreink

Új koronavírus variáns jelent meg Európában, amit a PCR-teszt sem mutat ki

Irányi Dániel

Megkéselte saját rokonát az Ajax támadója

Irányi Dániel

Új adatbázis nyújt betekintést Bartók Béla népdalgyűjteményébe

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben