5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

“Rezsicsökkentés” – bezárják az uszodát és online oktatás jöhet egy kecskeméti gimnáziumban

Az egyházi iskolákat is eléri a kormány “rezsicsökkentésnek” nevezett megszorítócsomagja, ami jelzésértékű, hiszen az egyházkerületek, gyülekezetek által fenntartott intézményekre kevésbé voltak jellemzők az anyagi jellegű gondok, mint az állami iskolákra. 

Kecskeméten a református intézményben tanuló diákok szülei kaptak levelet, melynek tartalma szerint a Kecskeméti Református Gimnázium a rezsiszámla emelkedése miatt megszorításokra kényszerül. A levelet  Varga Nándor elnöklelkész és Simonné Bakó Mária főgondnok írta alá. Kiemelik, hogy a Kecskeméti Református Egyházközség által fenntartott intézményeket drasztikusan érinti az energiaárak drágulása.

Körbeküldött számításaik szerint a hődíj a korábbinak a 14-szerese lett, ez pedig százmilliós többletköltséget jelentene, amit nem tudnak kigazdálkodni.

A levél konkrét intézkedéseket említ. Október 10-től bezárják a korábban Orbán Viktor által felavatott a tanuszodát és estétől már az Újkollégium épületét is.

A levél szerint, amennyiben a gáz, a távhő és az áram drágulását az állam nem kompenzálja, akkor további megszorításokra kényszerülnek. Meg is nevezik,

hogy visszajöhet az online oktatás.

Az oktatási alkalmak az úszópályákat kibérlő egyesületeknek is megoldhatatlan feladatot jelentenek, visszás de ez újabb bevételkiesést jelent az intézmények.

(fotó:kecskemet.hu)

 

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben