4.2 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Rezsicsökkentés: idősotthonon akar spórolni az adósságban fuldokló fideszes városvezetés

„Az Oroszországgal szembeni elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság településünket sem kerülte el. A rezsiköltségek megsokszorozódtak, amik plusz terheket rónak a város költségvetésére” – így tudatta Mindszent Város Önkormányzata, hogy áthelyezik az idősek otthonának lakóit egy hódmezővásárhelyi intézménybe. A hozzátartozók tiltakozást szerveznek. 

Szeptember végén a település önkormányzata a Facebook-oldalán tudatta némi kormánypropagandával nyakon öntve, hogy november elsejétől jövő tavaszig áthelyezik a Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonában lévő gondozottakat. A döntés 19 gondozottat érint, akik közül 15-en mindszenti lakosok, négyen pedig a környező településekről költöztek az intézménybe. Az áthelyezés érinti az ápolókat, az intézményvezetőt, a takarítót és a mosonőt is. A három milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó település a lépéssel elmondásuk szerint 3,5 millió forintot takarít meg.

Zsótér Károly, a település fideszes polgármestere a Népszavának azt nyilatkozta: maradnak november 1. után az idős emberek Mindszenten. Ehhez képest október végén a mindszenti testület másként döntött: elutasították azt a képviselői indítványt, amely visszavonta volna az otthon bezárását elrendelő határozatot.

Így a helyiek november 6-ra újabb tiltakozó akciót terveznek, a városvezetés lemondását követelve.

 

Kiemelt kép: Népszava

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

 

További híreink

Egyetemi kutatás mutatta ki, hogy a koronavírus alatti intézkedések miatt agyi elváltozások léptek fel a fiatalok körében

Faragó Dániel

Macronnál járt Elon Musk egyeztetni a szólásszabadság fontosságáról

Faragó Dániel

Az apák nélküli családpolitika kudarca – avagy mit tehetne a kormány és mit tesz az ellenzék?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben