11.1 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

“Rezsicsökkentés” – tízszeresére nőtt az áramszámla, minden kiadást korlátoznak Kiskunfélegyházán

Csányi József, a kiskunfélegyházi polgármester számolt be a közösségi oldalán arról, hogy több szigorítást is bevezet a félegyházi önkormányzat az energiaár-emelkedések miatt.

Bár még nem látszik, de Félegyháza – hasonlóan Magyarország és Európa valamennyi városához – az elmúlt harminc év legnagyobb kihívása előtt áll. Most nem egy láthatatlan és ismeretlen ellenséggel – egy vírussal – kell megharcolnunk, hanem azért kell dolgoznunk, hogy az intézményeinket fűteni és világítani, a várost működtetni tudjuk – közölte Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Kiskunfélegyháza anyagi helyzete rendezett, hitele és tartozása nincs, de ez az állapot rövidesen véget ér. Augusztustól a jelenlegi tízszeresére nőnek a város és intézményeinek gáz- és áramszámlái. Ez azt jelenti, hogy az éves kétszázmilliós rezsiköltség kétmilliárd forintra emelkedik. Például az uszoda áramszámlája a jelenlegi 15 millió forintról 200 millió forintra ugrik.

A polgármester arról is ír, hogy ezt az összeget a település nem tudja kigazdálkodni.

Azon dolgoznak az önkormányzat gazdasági és energetikai szakemberei, hogy minimális legyen a veszteség. Az elmúlt években minden intézményre napelemet szereltek, a fűtőműben kapcsolt hő- és villamosenergia-termelésre képes erőművet építettek.

El fog maradni a karácsonyi díszkivilágítás, nem lesz ünnepi fényekbe öltöztetve a város, csakis a karácsonyfát állítják majd fel a megszokott helyén. De ugyanígy nem lesz korcsolyapálya és óriáskerék sem. Korlátozásokat vezetnek be szeptember 1-jétől a legnagyobb gáz- és villanyfogyasztó sportcsarnok és uszoda nyitvatartásában és szolgáltatásaiban is. A múzeum, a könyvtár és a művelődési központ nyitvatartásában és működésében is jelentős korlátozások lesznek. Nem indítanak új útépítéseket, építkezéseket – sorolja Csányi József.

A településvezető hozzátette:

a város az összes pénzét és jövőbeli bevételeit a gázra és a villanyra lesz kénytelen költeni innentől kezdve.

(kecsup)

További híreink

Bravúros győzelem a németek ellen

Faragó Dániel

Mi Hazánk: Budapesten nyáron a Pride megtartja deviáns büszkeségük minden rendezvényét

Irányi Dániel

“A közrend megzavarásának kockázata”- Franciaországban 2 év börtön járhat a kamionos tüntetőknek, Brüsszelben is betiltották a demonstrációt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben