24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

Rezsimegszorítások: ki fogja megvédeni a magyar dolgozókat az elszegényedéstől? – kérdezi a Mi Hazánk

– Ezekben a kemény időkben nincs helye kertelésnek, a Mi Hazánknak, mint legerősebb ellenzéki pártnak, hiszen az elmúlt hétvégén időközi választásokon is már 10-15%-os eredményeket értünk el, tehát egyre erősödünk, nyíltan fel kell tennie a magyar emberek kérdéseit – fogalmazott sajtótájékoztatóján Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke. 

Lantos szerint ezek az alábbiak:

1.Vajon úgy számoltak az átlagos gáz és áramfogyasztást, ahogyan a KSH szokta az átlagbéreket? Mert egy közös van bennük, mindkettő ordas nagy hazugság. Csak míg az átlagbérek statisztikáin bosszankodtak az emberek, miért kell ilyenekkel hergelni őket, addig amit átlagfogyasztás alatt értenek, azok miatt milliók fognak tönkre menni.

2. Ma már szakemberek mondják ki nyíltan, hogy Paks olcsón fedezni tudná a lakossági villamosenergia felhasználást, akkor hát miért akarnak minket megsarcolni?

3. Ha annyira nincs gáz, akkor hogy lehet, hogy a szerb sajtóból kell értesülnünk, hogy a közelmúltban adott el Szerbiának a magyar kormány 500 millió köbméter gázt, és a szerbek már 250 millió euró előleget ki is fizettek? Ezek után hogy várják, hogy elhiggyük egyetlen szavukat is?

4. Hogy képzelik, hogy van merszük egy országot gyakorlatilag rettegésben tartani? Tudják egyáltalán, mi játszódik le most családok millióinak otthonaiban? Belengették a horrorszámlákat, családok pedig gyomorideggel várják, hogy végre tájékoztassák őket, mennyit kell majd augusztustól fizetniük. Ez kegyetlenség a magyar családokkal és a magyar dolgozókkal szemben. Mert mondjuk ki, ez a megszorítás pont az átlagosan fogyasztókat fogja büntetni, hiába hazudják ellen ellenkezőjét.

5. És az egyik legfontosabb kérdés, mi lesz a magyar dolgozókkal, kik vállukon viszik az országot? Akiknek már így is meg kellett gondolniuk, hogyan tudják fentartani magukat, mire költik fizetésüket, hiszen Európában a sereghajtók közé tartozunk bérek tekintetében. Ezek után költsék el teljes fizetésüket rezsire, ha egyáltalán ki tudják fizetni?

Lantos szerint ezekre nincs válasza a kormánynak, amin ő nem csodálkozik, mert ha ezekre őszintén válaszolnának, abban a pillanatban meg is buknának.

Továbbá úgy látja, egy valódi, nemzeti és a dolgozók pártján álló szociálisan is érzékeny kormány érzi a magyar nép lelkének valamennyi rezdülését, és soha nem vetemedne arra, hogy ilyet tegyen, de ez a kormány nem ilyen. Ez a kormány valójában a kapitalista plutokráciát szolgálja ki, csak így érthető meg, amit most is tesz.

– A Mi Hazánk viszont merőben más, népi alapozású szellemiséget testesít meg, és élére fog állni a nemzeti ellenállásnak, amennyiben a kormány nem nem tesz le arról, hogy a magyar dolgozókat és magyar családokat tegye tönkre. Helyettük adóztassa meg a globális nagyvállalatokat, a tech-óriásokat és saját oligarcháit.

Ha ezt nem teszi meg, augusztus 1-től országszerte tüntetni fogunk, mert nem hagyjuk, hogy nyomorba taszítsák a magyar családokat, elszegényítsék a magyar dolgozókat

– zárta gondolatait.

További híreink

Muszlim skót kocka készült Skóciában

Avar Álmos

Lekapcsolták a darknet legnagyobb illegális piacterét

Varga Lilla

Csaknem kétmillió forint pótdíjat fizetett be egy budapesti bliccelő

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben