14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Rogán a gazdasági visszaesést hozó években is feltalálta magát

Egyre többet fial Rogánnak az e-aláírás “feltalálása”. Korszakalkotó ötlete a piacra dobása után majdnem minden évben gond nélkül szárnyalta túl az előző év bevételeit. Gazdasái válság ide, vagy oda, még olyan cég is akad, amely az összbevételének többségét Rogánnak, a feltalálónak utalta tovább.

Rogán korábbi pályafutásából nem feltétlen következett, hogy egyszer majd feltalaló is lesz, dehát a NER útjai kifürkészhetetlenek.

És ahogyan az lenni szokott, a nagy ötletek nem magányos elmélkedések alkalmával, hanem társaságban születnek. Rogánnak is lett két feltaláló bajtársa név szerint Csik Balázs és Lengyel Csaba. Hármójuk közül nem meglepő módon Rogánnak hozott a legtöbbet a feltalálás.

Rogán egy Gazdálkodj Okosan társasjátékkal (MTI).

A beszédes nevű Mobilsign Kft. 2016-ban azonnal megvásárolta a találmányt, Rogánnak ebből a 2017-ben leadott vagyonnyilatkozatában már jelképes 25 millió forintnyi bevétele származott. A Kft. tulajdonosa nem mellesleg maga Csik Balázs.

Rogán 2017-es nyilatkozata: 

A januárban benyújtott vagyonnyilatkozat a miniszter 2021-es gazdasági válságévre vonatkozó adatait tartalmazza.

Rogán csak a tavalyi esztendőben és csak a feltalálásból több mint 400 milliót keresett.

2021:

Találmányhasznosítási díj: 408 millió

Valójában inkább könyveléstechnikai dologról lehet szó, azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy az e-aláírások az elmúlt 4 évben huszonötször fontosabbá váltak volna. A bevételi források növekedése azért praktikus egy Rogánhoz hasonló politikus nyilatkozatában, mert így a képviselői fizetést jóval meghaladó költéseket a közvélemyény előtt is van miből fizetni.

A képviselőknek június 1-ig meg kellett ismételni a vagyonnyilatkozatuk leadását. Rogánéban a januárban leadotthoz képest érdemi változás nincs, találmánya után az idei nyereséget még értelemszerűen nem fizették ki.

A miniszter vagyonnyilatkozatába beleírta legújabb feleségét Barbarát is, akinek vállalkozását a Rogánnal való románc után után máris 1600 millióval hitelezte meg az MNB. A polgári politikus nem szereti a meglepetéseket, Rogán a szűkösebb időkre gondolva mintegy 616 milliót helyezett el takarékbetétben. 

Jöttek, láttak győztek, sok kislányt meg. Kedveltek.

A vagyonnyilatkozatokat bárki szabadon böngészheti az országgyűlés hivatalos oldalán, de azt érdemes hozzátenni, hogy ezek teljesen önkéntes alapú bevallások, jogi kötőereje nincs,

senki nem ellenőrzi a valóságtartalmukat, ami nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a képviselők kifelejtsenek néhány elemet.

Magától értetődő, hogy még akkor is csak a legálisan szerzett és kézzel fogható javakról beszélünk. A befolyással való üzérkedés nem minősül nyilatkozat-köteles gazdasági tevékenységnek. Táskákban átadott tízmilliók, vagy egy kis Völner-féle névnapi figyelmesség, netán egy egyetemi vizsga Pécsen…

Rogánon kívül a többi 198 honatya/honanya is feltöltötte a bevallását. Orbán Viktor ezúttal sem írta be vagyonelemei közé Mészáros Lőrincet, az elmúlt évek gyakorlatához híven lényeges információk nem szerepelnek a miniszterelnöknél. Rogánnal ellentétben Orbán szeret veszélyesen élni, megtakarítása továbbra sincs, ráadásul a pártelnökségéért a Fidesztől járó fizetéséről is határozatlan ideig lemondott.

Kubatov már inkább a betonbiztos védelemre esküszik, az általa feltöltött adatok szerint 18 milliót tart otthon készpénzben, vagyonnyilatkozatába pedig beleírta az FTC-t is, ahol egyesületi elnök. A Fidesz alelnöke új elemként egy Mercedes SL Oldtimert szerepeltet, amit 2022. február 17-én vásárolt.

Az államtitkárból kormánybiztossá visszafokozott KDNP-s Süli János régóta aktívan és felelősen készül nyugdíjas éveire. Az atomminiszter 25 milliónál is többet különített el nyugdíjelőtakarékosság címen. Fizikai frissességét szokásához híven még mindig a 2008-ban vásárolt Maxum SR3- típusú motorcsónakkal tartja fent, ami fiatalos vagánykodásra, csajozásra nem, de a teremtett világ meghitt, keresztény-konzervatív bejárására kitűnően alkalmas.

Ő a Maxum SR3.
Meg ő is.
Ő pedig Süli János.

Sülinek ugyanilyen fontos a szellemi naprakészség megőrzése és a tudományok tisztelete: ahogyan eddig, úgy továbbra is őrködik a Dunaújvárosi Egyetem pénzügyei fölött, ahol az intézmény kuratóriumának tagjaként 900.000 ezer forintot kap havonta.

Még ennél is unalmasabb nyilatkozatott adott le Semjén doktor, aki feltüntette, hogy születésnapjára a családjától antik bútorokat kapott, amelyek összértéke meghaladja a képviselő alapdíj hathavi összegét, ami kb. 8 millió forint. Biztos ami biztos alapon azért ő is tart 8 milliót készpénzben, hiszen amit az Úr adott, azt el is veheti és azt sem lehet tudni, hogy mikor jön el a hét szűk esztendő. 

Az mszp-s Molnár Zsolt vagyonnyilatkozata külön esettanulmány. Molnár a kontrasztok embere. A politikust azzal vádolják, hogy társaival együtt (Horváth Csaba, Baja Ferenc) 100 milliónál is több kenőpénzt vehetett át a képviselők számára fenntartott Duna parti irodaház szomszédságában található Olimpia parkban Fuzik Zsolttól. Fuzik vallomásából az derül, hogy más, meg nem nevezett szocialista képviselők is érintettek lehetnek a több kerület parkolási bizniszét lebonyolító cég visszaosztási botrányában. A medencés, pálmafás villát építő Horváth Csabával ellentétben a jelek szerint Molnár Zsolt nem szívesen költögeti a megszerzett pénzt. Vagyonnyilatkozatában az szerepel, hogy rendkívül szerény összegért (100.000) kiadta budapesti lakását, de ami érdekesebb, hogy 2020-ban valószínűleg a régi szép szocialista hagyományokat felidézve megvásárolt egy Lada 1500-ast.

Molnár Zsoltnak valamiféle szokatlan vonzódása egészen biztosan van a régi autómárkák felé. Ismert, hogy a választások után az MSZP brandjének helyzetét a Skodáéhoz hasonlította, amely nagy visszaesés után támadt fel.

A szocialista párt lesz a 2020-as évek Skodája

– fogalmazott az Index műsorában néhány hete.

A Horváth-villa. fotó:origo
Egy legendás ezeröcsi.

Nagy újdonság a Jobbik elnökének önkéntes bevallásában sem található. Friss hír, hogy vélelmezett munkalakási szeretője Molnár Enikő lemondott, miután a Jobbik elnökségi ülése botrányba fulladt. Jakab Péter annyira félti pártelnöki székét, hogy fel is jelentette saját bizalmasát.

Erről itt írtunk:

Készen vagyunk: Jakab feljelenti saját bizalmasát

A vagyonnyilatkozathoz ez annyiban kapcsolódik, hogy Jakab itt feltüntetett egy budapesti bérlakást, de az egyértelműen nem derül ki, hogy arról a bizonyos munkalakásról van-e szó. Jakab nevén 50%-ban még mindig a Miskolcon lévő családi ház van, feleségét a történtek ellenére is úgy tünteti fel mintha a hétköznapokban is egy párt alkotnának.

A pár(t)kérdés az LMP meleg társelnökénél sem egyszerű leányálom. Ungár Péter (Károly) vagyona hosszú évek óta téma. Gazdagságát nem is nagyon szokta titkolni. Édesapja után járó öröksége lévén azon kevés politikusok közé tartozhat, akinek a parlamenti politizálás egészen biztosan nem egzisztenciális kérdés. A nyilatkozatban idén is szerepelnek érdekeltségei. Ungár összesen 121 millió forintot követel különböző jogcímeken, de a fontosabb vagyonelemei, ingatlanai a Pió 21 Kft. részét képzik, aminek 17%-ban a tulajdonosa. Említésre méltó még, hogy az azonnali.hu portál is az övé, az üzemeltető, kiadó Kft-t 90%-ban tulajdonolja.

Az idei év nyilatkozatai közül alighanem a szintén LMP-s újoncé, Bakos Bernadetté a legformabontóbb. A politikus semmit nem írt be, teljesen üresen leadott vagyonnyilatkozatában kizárólag a saját neve szerepel. Ahogy mondani szokás: innen szép nyerni.

/ nyitókép:hvg/

 

 

 

 

 

 

 

További híreink

Pénzbírságot kapott Novák Előd, mert részt vett az éjszakai kitöréstúrán

Gabay Dorka

Momentummal való közös koszorúzás helyett kemény üzenet Kecskeméten

Faragó Dániel

Véletlenül az oroszok emlékművét koszorúzták meg a románok Tordán

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben