29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Román nők ezreit erőszakolták meg és kényszerítették munkára Szicíliában

Egy olasz bíróság húsz év börtönre ítélt egy román férfit emberkereskedelem és más súlyos bűncselekmények vádjával. Az ítéletről most az a brit Guardian újság számolt be, amelynek 2017-es oknyomozó riportjai derítették fel az embertelen bűncselekményeket – írja az Index.hu.

A lap derítette ki, hogy román nők ezreit erőszakolják meg és kényszerítik munkára szicíliai gazdaságokban, ezután kezdtek el vizsgálódni az olasz hatóságok.

A nyomozók később kiderítették, hogy a most elítélt 41 éves Lucian Milea Romániában toborozta azokat a nőket, akiket később Szicíliában kényszerítettek prostitúcióra. De nemcsak ilyen módon zsákmányolták ki őket, hanem gyümölcs- és zöldségtermelő gazdaságokban tulajdonképpen rabszolgaként dolgoztatták őket.

Lucian Milea, Monica Iordan, Marian Oprea, Oprea Alice, Marian Munteanu.

A román férfi vezette emberkereskedő-hálózat által fogvatartott nőknek szörnyű körülmények között kellett élniük a mezőgazdasági üzemek melléképületeiben, ahol nem volt fűtés sem. Fizetést nem kaptak az elvégzett munkáért, rothadt ételeket kaptak, rendszeresen verték őket, és a „munkáltatóik”, valamint más férfiak is rendszeresen megerőszakolták őket.

Milea mellett két román nőt is elítéltek kiskorúak prostitúciójának segítéséért és felbujtásáért. Az emberkereskedelemmel vádolt további három román állampolgár tárgyalása folyamatban van.

Arra buzdították őket, hogy költözzenek Olaszországba, tisztességes munkát ígéretek nekik. Azonban amikor megérkeztek Ragusába, és megtudták, hogy becsapták őket, már túl késő volt. (…) A szó szoros értelmében rabszolgává tették őket

– mondta a kizsákmányoltak ügyvédje, Liliana Battaglia.

A guardian újságírói azt is kiderítették, hogy drámai módon megnőtt a Szicíliában abortuszt igénylő román nők száma.

A nyomozás közzététele után több román miniszter is Szicíliába utazott, hogy találkozzon helyi politikusokkal, a román kormány együttműködésbe kezdett az olasz hatóságokkal a visszaélés megakadályozása érdekében.

(Index.hu)

További híreink

Bocsánatért esedezik az alelnök, amiért Izrael kritikájára bólogatott

Irányi Dániel

Csak tíz dollár havonta és Ön is Allah szomszédja lehet

Faragó Dániel

Remek magyar EB-nyitány

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen