0.8 C
Budapest
2022. december 8., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírek

Románok csaltak ki pénzt hallássérült gyerekek nevében a Belvárosban

Kilencfős család…

Egy kilencfős csoport Budapest belvárosában adománygyűjtő ívekkel kért pénzt az arra járókól. A csoportot a rendőrök egy ellenőrzés során vették észre. Kiderült, hogy az egy családba tartozó csoport valójában emberektől csalt ki pénzt.

A police.hu azt írja, hogy a rendőrök 2019. november 1-jén a Belvárosban tartottak ellenőrzést, amikor egy adománygyűjtő csoportot vettek észre a Március 15. térnél. Az adománygyűjtőknél, akik járókelőket szólítottak meg, még úgynevezett adománygyűjtő ív is volt, és egy szervezet nevében gyűjtöttek pénzt hallássérült gyerekeknek.

A nyomozók a három férfit 2019. november 1-jén 11 óra 40 perckor a helyszínen elfogták. Ezt követően másfél órán belül a belvárosi rendőrökkel közösen, három másik román férfit és három román nőt fogtak el a Párizsi utcában és a Kristóf téren, akik szintén adománygyűjtést színleltek.
A feltételezett elkövetőkről kiderült, hogy egy családba tartoznak.

A rendőrség a három fiatal román nőt, valamint a hat román férfit jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során megállapították, hogy aznap hét embertől csaltak ki összesen 45 ezer forintot.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben