11.7 C
Budapest
2020. október 24., szombat
Magyar Jelen
Hírek

Rossi: Izland nincs azon a szinten, mint az oroszok és a szerbek

A magyar válogatott fegyelmezett játékának, kitartásának és hatalmas küzdőszellemének hála ponttal tért haza Moszkvából, a Nemzetek Ligája-csoportja legerősebb csapatának otthonából. Marco Rossi szövetségi kapitány meg is dicsérte játékosait, lazításra azonban nincs idő. A figyelem máris az Izland elleni Eb-pótselejtezőre terelődött.

„Ez volt a legnehezebb mérkőzésünk az októberi három találkozó közül. Az orosz játékosok fizikálisan roppant erősek, a gyorsaságuk és fizikai adottságaik rengeteg nehézséget okoztak nekünk, a második félidőben sokat szenvedtünk a pályán, hogy tartani tudjuk az eredményt.

Ebben a periódusban ellenfelünk közel járt a gólszerzéshez, a játékosaim viszont oroszlánként harcoltak a pályán, egy pillanatig sem adták fel a küzdelmet, végig segítették egymást, és ezért nagyon büszke vagyok rájuk, mert úgy gondolom, ez a legfontosabb, bármi is az eredmény a mérkőzés végén”

– mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Rossi elégedett az eredménnyel, szerinte ha reálisan nézzük, döntetlennél többet ebből a meccsből nem lehetett kihozni.

Nemcsak a küzdőszellemmel és a harcossággal, hanem az eredménnyel is elégedett vagyok

– tette hozzá. Elárulta, szerette volna ha csapata már a saját térfelén nyomást gyakorol az ellenfélre, s míg ez az első félidő első felébe jobbára sikerült, a második félidőben erre már egyáltalán nem volt esély. Ennek legfőbb oka az oroszok elképesztő fizikai fölénye.

Nem gyakran fogunk olyan kiemelkedő fizikai mutatókkal rendelkező riválissal játszani, mint amilyen az orosz válogatott

– vélekedett a mester.

Rossi kitért a novemberi Eb-pótselejtezős ellenfélre, Izlandra is. A kapitány meglátása szerint az északiak más stílusú focit játszanak, másak az erősségeik, mint a legutóbbi riválisoknak, és ezt onnan is tudja, hogy már hónapok óta figyelik őket, tudják, mire számíthatnak tőlük.

„Erősebbek a bolgároknál, de nincsenek azon a szinten, mint az orosz és a szerb válogatott. Klasszikus négy-négy-kettes felállásban játszanak, és jól használják ki erősségeiket. A novemberi Eb-pótselejtezőn várhatóan a rögzített szituációkban, illetve a szélről belőtt labdákból okozhatnak nehézséget magas, erős játékosaikkal.”

(player.hu)

Kapcsolódó híreink

Beérett a baloldal uszítása: meggyalázták Wass Albert csepeli szobrát

Szabó Norbert

Fennakadások a nemzetközi küldeményforgalomban

Dunai Tibor

Baloldaliak fosztogatás után támadtak a rendőrőrsre

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben