35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Rusvai: a stressz és a háború egy újabb hullámot is berobbanthat

A koronavírus-járvány ötödik hulláma békeidőben már nyárra teljesen lecsendesedne, de az orosz-ukrán háború miatt kirobbanhat egy újabb hullám- szakértett Rusvai Miklós az Inforádióban.

Az állatorvos elmondta: mindenképpen kijelenthető, hogy leszálló ágban van Magyarországon a koronavírus ötödik hulláma, ugyanis a legtöbb járványtani paraméter csökkenő tendenciát mutat.

Rusvai szerint az Ukrajnában zajló háború, illetve a menekültek tömeges érkezése viszont – az elhelyezési körülményeik, a stressz és a nélkülözés előidézheti, hogy

tavasszal már egy újabb járványhullám alakuljon ki.

Rusvai Miklós úgy látja: ha ilyen ütemben folytatódik a csökkenő tendencia, március végére nagyon alacsony számok lesznek, de valószínűleg csak májusban fog megszűnni a járvány.

Addig szórványosan, de azért mégiscsak mérhető esetszámot tapasztalunk majd. A friss fertőzöttek száma esetleg a százas nagyságrendet is elérheti, de a nyár közeledtével egyre alacsonyabb értékeket látunk majd. Igazából megszűnni a járvány nyáron fog

– jegyezte meg. Az oltások mellett állást foglaló orvos úgy gondolja, hogy ha a háború mégsem hozna magával egy új hullámot, akkor a hatodik hullám majd csak ősszel jöhet ismét.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint szerda reggelre 3539 új koronavírusos fertőzést igazoltak Magyarországon, az eddigi fertőzöttek közül 83-an vesztették életüket.

További híreink

„Hagyják békén a gyerekeinket!” – Orbán Viktornak üzen a Mi Hazánk

Kemény János

Európában csak a nemzeti pártok ellenzik a gyerekek beoltását

Faragó Dániel

Milyen jövő vár Svédországra?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben