35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltTudomány

Rusvai biztos benne, hogy jön a hatodik hullám

Az Ukrajnában zajló háború mellett továbbra is jelen van az újabb és újabb variánsokkal hódító koronavírus, ami az előzetes híresztelésekkel és ígérgetésekkel ellentétben nem szűnt meg az oltástól. Sőt…a sokadik oltástól sem.

A Blikk erről kérdezte Rusvai Miklóst, aki szerint ez a mostani (2500 körüli) napi megfertőződés még egészen májusig el fog tartani, a szennyvízadatokban kiugróan magas értékek nem fognak szerepelni.

A hatodik hullám egészen biztosan jönni fog, de nagy valószínűséggel csak őszre érkezik meg.

Hangsúlyozta: fontos tudni, hogy a koronavírus nem fog ugyan eltűnni később sem, de ez a vírus már nem az, amivel két éve, vagy tavaly megküzdöttünk. Az Omikron is enyhe, náthás tüneteket okozott. A lélegeztetőgépen lévők, a halálozások száma csökken, az érzékenyebbek, akár a magas koruk, más társbetegségük miatt viszont ezután is megszenvedhetik és ők ugyanúgy belehalhatnak.

Rusvai korábban azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretné már elkapni a vírust, hogy az immunrendszere a lehető leghamarabb védettséget állítson elő. Most erre is rákérdeztek.

– Gyakran mondogatta, szeretné elkapni a védettségért a koronavírust, sikerült már, túlesett rajta?

Sajnos még nem kaptam el, tudnék róla, ötször-hatszor már teszteltettem magam, de eddig még egyszer sem lett pozitív – válaszolta csalódottan a Blikknek.

További híreink

Kegyetlenül megmérgeztek három rendőrkutyát Mohácson

Varga Lilla

Több száz migráns tört be hozzánk! Hol a hadsereg? (videó)

Varga Lilla

Le Pen ha már Magyarországon járt, elzarándokolt a Duna-partra

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben