14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Rusvai: a nagyszülők viseljenek maszkot, ha 12 év alatti unokájukat fogadják

Minden olyan térben, ahol sokan tartózkodnak és nem lehet megállapítani a másik immunitási szintjét, célszerű maszkot használni – nyilatkozta az RTL Híradónak az állatorvos végzettségű Rusvai.

Ide sorolta

a tömegközlekedési eszközöket, a várótermeket vagy épp a bevásárló központokat.

Az egészségügyi kockázattal bíró személyek mellett elsősorban az oltatlanokat szólította fel maszkviselésre.

“Célszerű a maszkahasználat azok körében is, akik fokozottan ki vannak téve a megfertőződés kockázatának: 70 év felüliek, idősotthonok lakói és a nagyszülők is, amennyiben 12 év alatti unokáikat fogadják, hiszen utóbbi csoportot még nem lehet oltani” – tette hozzá.

Minden maszkviselésnek van értelme jelenleg

– állítja. Hozzátette, mivel a környező országokban növekszik a fertőzések száma, ezért arra buzdít mindenkit, aki nyaralni megy, nyaralása során végig viseljen maszkot. Aki pedig nem rég tért haza, az a “többiek védelme érdekében” hordjon maszkot.

További híreink

Mateusz Morawiecki: Putyin hazudik

Kemény János

A Fidesz listázta az egrieket Nyitrai Zsolt kampányában

Szabó Norbert

Ezerötszáz forintért öltek, életfogytiglant kaptak

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben