16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Semmiben nem korlátozza a “Pride” Fesztivált a Fidesz-kormány

Semennyire sem módosítja az idei Budapest Pride Fesztivál programját az úgynevezett pedofil-törvény, amely megtiltja a homoszexualitás megjelenítését a 18 éven aluliak számára – ezt a Pride szóvivője nyilatkozta a Hvg szerint.

Ami valaha csak egy nap volt Budapesten, az mára egy teljes hónapig tartó programsorozattá nőtte ki magát, mely már nem csak a fővárost, de számos vidéki megyeszékhelyet is érint. Immáron a vonuláson túl úton-útfélen futhatunk bele kiállításokban, vetítésekbe, fórumokba. Több száz programot finanszíroznak gyakorlatilag zsebből. Mindenre van keret.

A Mi Hazánk által kezdeményezett, majd a kormány által elfogadott gyermekvédelmi törvény azt is kimondja, hogy tilos a homoszexualitás megjelenítése a 18 éven aluliak számára. A szélsőliberális RTL ennek kapcsán érdeklődött a kormánynál, hiszen a tervezett programokat korhatárossá kellene tenni, ám a Fideszből senki sem volt hajlandó válaszával feloldani ezt az ellentmondást.

Úgy tűnik van az a lobbi, mellyel szemben nem merik érvényesíteni még az általuk (pár napja) meghozott törvényeket sem. De legalább a kormánymédiát napokig az “Orbán megvédi a gyermekeket” szintű hangzatos szalagcímek uralták, még akkor is, ha ebből a gyakorlatban – mint látjuk – semmi sem valósul meg.

További híreink

Ökölvívó olimpiai selejtező – Gálos Roland tokiói kvótát szerzett

Szabó Norbert

Lila báránybőrbe bújt vörös farkasok – évértékelőt tartott a Momentum

Kemény János

Megemlékeztek a Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójáról

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen