16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek

Semmisnek tekintik a Jansennel oltottakat- magyar munkavállalók százai kerülhetnek bajba

Negligálták a Johnson & Johnson cég egyadagos vakcináját Ausztriában. Az amerikai cég Janssen elnevezésű védőoltását hétfőtől már nem ismerik el teljes értékű vakcinának.

Csaknem 75 ezer osztrák oltási igazolványa válhatott így érvénytelenné osztrák lapok becslései szerint. Az érintett osztrákokat korábban levélben értesítették erről.

A határon sem fogadják el, ha valaki csak egyetlen Janssen oltást kapott. Ez nem csekély számú magyart is érinthet, akik az ünnepek után most utaznának vissza dolgozni az osztrák síterepekre, szállodákba.

Nekik egy második oltást is fel kell venni ahhoz, hogy megerősítsék a “védettségüket” – emlékeztet az index.

Jelenleg ugyan a dolgozók oltás nélkül, érvényes teszttel is beléphetnek az alpesi államba, de a munkahelyeken a legtöbb esetben csak oltottakat vesznek fel, ráadásul

az oltás nélküli “védettségi igazolványok” kivezetése az utóbbi napokban Magyarországon is reális forgatókönyvként került elő.

Leírni is fura, de Ausztriában így előállt az a helyzet, hogy oltással (Jansennel) nehezebb bejutni az országba, mint oltás nélkül, tesztelés útján megszerzett “védettséggel”.

A bécsi egészségügyi tárca jelezte azt is: a Pfizer és a Moderna oltóanyagát ajánlják.

További híreink

Olasz, kábítószeres graffitis fújta össze az Erzsébet híd lábát

Kiss Albert

Negyvenöt ember bankkártyaadatait csalta ki egy büntetés-végrehajtási intézetben lévő férfi

Dunai Tibor

A pesterzsébeti MSZP-DK-Jobbik első dolga a saját bérük megemelése volt

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen