18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

10 percen belül hárman léptek ki a Jobbik-frakcióból

Lemond parlamenti alelnöki tisztségéről, és kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás. A politikus ezt szerda délután jelentette be közösségi médiaoldalán. Ugyanitt jelentette be a kilépését Farkas Gergely is. Varga-Damm Andrea ennél is továbbment, ő egyenesen felszólította a Jobbik elnökségét, hogy 24 órán belül mondjon le és írjon ki azonnali tisztújítást.

Varga-Damm Andrea a következőket írta közösségi oldalán:

“Ma, mielőtt elkezdődött volna a frakcióülés, a párt elnöksége és frakcióelnöksége nevében Jakab Péter közölte, hogy nem tartják fenn a frakcióból történő kizárásom indítványát. Közölték, adnak egy második esélyt. Csakhogy én egy ilyen közösséggel, amely megalázta az elmúlt 10 napban Sneider Tamást, Balczó Zoltánt, meggyalázta a párt egész tagságát, a párt parlamenti frakcióját, nem kívánok tovább együttműködni. Nem ők adnak nekem még egy esélyt, hanem most én szólítom fel a Jobbik pártelnökségét, hogy 24 órán belül mondjanak le elnökségi tagságukról, és írják ki a pártban a tisztújítást.”

Farkas Gergely a következőket írta:

„Bünösök közt cinkos, aki néma!

A mai nappal kiléptem a Jobbik Frakciójából. A továbbiakban nem kívánok asszisztálni Jakab Péter és csapata tevékenységéhez, amely végképp politikai és erkölcsi züllésbe sodorta ezt a régen szebb napokat látott pártot.

A mostani Jobbik már nem az én közösségem.”

Lemond parlamenti alelnöki tisztségéről, és kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás is.

A bejegyzéshez csatolt fotón látható a még aláíratlan, a házelnöknek címzett levél, melyben Sneider a frakcióban kialakult méltatlan helyzettel indokolja lemondását.

Fotó: Sneider Tamás FB oldal

A volt pártelnök közleményében azt írja: Jakab Péter pártelnökségének “mindössze négy hónap kellett ahhoz, hogy minden nemzeti és konzervatív gondolatot kihajítson az ablakon, a közösség belső életéből pedig elképesztő kegyetlenséggel száműzze a kifelé hangoztatott szolidaritást és a bajtársiasságot”.

Az ellenem, majd Varga-Damm Andrea képviselőtársam ellen indított leszámolási és kizárási procedúra már csak a jéghegy csúcsa. A mai napon egy órát szántak a statáriális kivégzésünkre. A véleményterror és a megfélemlítés a párton belüli eszköztár része lett. A magam részéről az önkény minden megnyilvánulását elfogadhatatlannak tartom. Ebben nem ismerek kompromisszumot – fogalmaz.

Szilágyi György, a Jobbik szóvivője még hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a párt visszahívja 2014 óta betöltött parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást, helyére pedig Balczó Zoltánt jelölik.

Szilágyi tájékoztatása szerint a lépés “nem személyről, hanem feladatról szól”, hiszen minden posztra megpróbálják a legmegfelelőbb személyt állítani. Sneider Tamás másnap azt jelentette be, hogy nem mond le a posztról.

A mostani kilépésekkel 17 fősre fogyatkozott a két évvel ezelőtti országgyűlési választáson 26 parlamenti helyet szerzett Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja. Korábban két tagot, Dúró Dórát és Volner Jánost zárták ki, utóbbival szolidaritást vállalva Apáti István és Fülöp Erik távozott, idén pedig Bana Tibor és Bencsik János hagyta el a frakciót. A korábban távozott képviselők egyike sem adta vissza képviselői mandátumát, kérdés, a frissen távozó Sneider Tamás, Varga-Damm Andrea, valamint Farkas Gergely ezt megteszik-e.

MTI

További híreink

Mandátuma visszaadására szólította fel Varga-Damm Andreát a Jobbik

Dunai Tibor

Karácsony már most visszasírja a maszkviselést

Faragó Dániel

Putyinnal akar tárgyalni Lukasenka

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen