7.3 C
Budapest
2020. december 5., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Soros György a világpolitika legkorruptabb embere

Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot – mondta Orbán Viktor az uniós tárgyalásokról, valamint a magyar és a lengyel vétóról. A miniszterelnök a Kossuth Rádióban beszélt a magyar vétóról, a brüsszeli poltikusok korrumpálásáról, az uniós költségvetésről, valamint a koronavírus-járvány helyzetről. 

– A minap Soros egy nagy írást tett közzé, amiben leírja, hogy kinek mit kell csinálni, és mindez tele van fenyegetéssel és zsarolással, utasításokat ad a brüsszeli bürokratáknak, hogy mit kell tenniük, és minderre született meg az a higgadt reakció a miniszterelnökök ülésén, hogy majd a mi eldöntjük, hogyan kell egy vitát elrendezni. Soros György New Yorkból Magyarországra rágalmakat szórva ad tanácsot az uniónak, ami nem az ő dolga – szögezte le a kormányfő, emlékeztetve arra, hogy nem példátlan az unió esetében, hogy a költségvetési viták késhegyig mennek, volt már olyan, amikor el sem lehetett indítani a költségvetést.

Arra a német álláspontra, miszerint hazánk és Lengyelország vétója akasztja meg a költségvetést, Orbán azt mondta, azok mondják ezt, akiket Soros György fizet. – Ma a világpolitika legkorruptabb embere Soros György, aki nagyon sok politikust fizet, korrumpálva az európai politikát. És akik most Magyarországot és Lengyelországot támadják, mind Soros által korrumpált politikus.

Orbán beszélt arról is, hogy a válságkezelési program megindításakor több terv is volt, egyfelől ezen program megindítása, amit aztán összekötöttek a most induló hét éves költségvetéssel, és voltak országok, melyek össze akarták mindezt kötni politikai szempontokkal, amit a brüsszeli bürokrácia nyelvén jogállamiságnak neveznek. Azt szeretnék, ha az uniós tagállamok többsége rá tudná szorítani a többi államot, hogy valamit tegyen, vagy ne tegyen. Ezeket egyszerre akarta megoldani 27 miniszterelnök.
– Mi a jogalkotási folyamatot megakasztottunk, azaz vétóztunk, mert több dolog nem fogadható el. Magyarország ki fog állni a saját érdekei mellett – hangsúlyozta a kormányfő.

Jelezte, több fajta megoldás is létezik egy csak politikai akarat kérdése. Arról van szó, hogy egy-egy országnak a menekültpolitikáját nem az Európai bíróság, meg valami pártatlan testület ítélné meg, hanem egy politikai testület szavazná le, a kisebbségben maradókat, vagy mondaná azt, hogy Magyarország nem építhet kerítést, és be kell engedni a migránsokat, akik nem tarthatók fogva. Ennek a karmestere Soros. Azon dolgoznak, hogy ezt egyszerű többségi szavazással eldönthessék. Én ennek ellenállok, és nekik nincs eszközük arra, hogy ezt kikényszerítsék. Ezt az eszközt keresik most. Ez áll a sok brüsszeli bla-bla mögött.

A vitának szerinte azért nincs köze az unió anyagi helyzetéhez, mert alacsony kamattal most a piacról bárki fel tud venni pénzt, Magyarországnak is sikerült a közelmúltban az Európai Unió segítsége nélkül, 2-2,5 milliárd euró hitelt 10, illetve 30 évre. – Akkor is megindítjuk azokat a fejlesztési programokat, amelyeket meg akarunk indítani, fejlesztési program nem fog elmaradni – szögezte le.

A kormányfő az operatív törzs üléséről érkezve elmondta, 4440 új betegünk van, 96 beteget vesztettünk el. 7519-en vannak kórházban, 604-en vannak lélegeztetőgépen, de bőven van még erőforrás. A tömeges tesztelést az oktatásban és az egészségügyben azzal indokolta, hogy kérték.
– Az az általános tapasztalat, hogy a gyorstesztek ha azt mutatják, hogy pozitív valaki, 90 százalékos bizonyossággal így van. Mindig van bizonytalanság, de ahogy nőtt a nyomás, szükségessé vált ennek az eloszlatása ezzel az eszközzel – fogalmazott, hozzátéve, az operatív törzs áttekintette az ehhez szükséges kapacitásokat is, bevetési egységeket hozott létre a tömeges teszteléshez.
Jelezte, Müller Cecília országos tisztifőorvos hajnalban azt mondta neki, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy hamarosan enyhülés jön.

Kapcsolódó híreink

Svédország: “megbámulták”, ezért gyilkolt a “fiatal”

Irányi Dániel

A Föld napja – Michael Moore új dokumentumfilmje a bolygó megmentésének esélyeiről szól

Dunai Tibor

Elmarad az OSC-Eger vízilabdamérkőzés

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben