29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Spanyolország harmadik legnagyobb pártja is a “bigtech cenzúra” áldozatává vált

A Twitter a héten felfüggesztette a VOX spanyol politikai párt fiókját, miután az új kampányt indított az iszlamizáció visszaszorítására – írja a Breitbart.

Az elmúlt évek elhibázott bevándorláspolitikájának és szociális válságainak következtében olyannyira megerősödött a valódi alternatíva Spanyolországban, hogy a radikális jobboldali VOX immáron az ország harmadik legerősebb pártja.

A párt már a Twitter – mindig éber – cenzorainak a figyelmét is felkeltette, mikor bemutatót készített a Kanári-szigeteken és Katalóniában folyó bűnözésről, valamint a migránsok által elkövetett bűncselekmények elterjedéséről. Válaszul a Twitter felfüggesztette a VOX hivatalos fiókját, indoklásban a bármire ráhúzható “közösségi alapelvek megsértését” jelölve meg.

A párt vezetője, Santiago Abascal a tiltással kapcsolatosan elmondta:

“a Twitter a demokratikus államok funkcióit bitorolja és alapjogokat korlátoz”.

A techóriás alkotmánysértő cenzúrájával kapcsolatban kifejtette:

“Ma a Twiter az erőszakosok és a manipulátorok játékát űzi. Miközben egyesek szó szerint megköveznek minket, mások démonizálnak, manipulálnak minket, a Twitter elhallgattat bennünket, így nem tudunk védekezni”

A felfüggesztés előtt a Vox kiemelten foglalkozott a Kanári-szigetek ügyével, ahol tavaly jelentősen megnőtt az illegális migránsok száma, a spanyol belügyminisztérium statisztikája szerint több mint 8000-en érkeztek csak novemberben.

További híreink

Szombattól szigorított Merkel, hatályba lépett a “vészfékrendszer”

Irányi Dániel

Durva: Chilében is érzik az ausztrál erdőtüzeket

Kemény János

Biden: az amerikai elnök a járvány válságát tragédiává változtatta

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen