11.2 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Sportpályát neveznek el George Floydról Berlinben 

Erről a kerületi közgyűlés (BVV) határozott. A BVV egyben kimondta: még legalább hat sportpályát kell elnevezni olyan személyekről, akik “rasszista”, vagy “szélsőséges” erőszak áldozatai lettek – írja az rbb24.de. 

Az ötlet az Athletik Klub 07 nevű egyesülettől ered, amit a közgyűlés baloldali képviselői menten felkaroltak és előterjesztettek szavazásra. A “jobboldal” természetesen nem merte leszavazni a kezdeményezést, bár az is kétséges, egyáltalán volt-e ilyen szándékuk.

A határozat kimondja: legalább hat helyszínt kell elnevezniük olyan személyekről, akik “rasszista”, vagy “szélsőséges” (itt kizárólag a “szélsőjobbot” értve – a szerk.) erőszak áldozatai lettek. Méghozzá legkésőbb szeptember 10-ig. Ennyire szívügye ez a berlinieknek.

Miután a néger George Floyd egy rendőri intézkedés közben (vagy jóval utána) 2020. május 25-én életét vesztette, világszerte tüntetések robbantak ki. Ekkor indult útjára a feketék előtti térdelés kultusza is, melynek a berlini Athletik Klub 07 is hódol, így nem meglepő, hogy éppen tőlük származik a kezdeményezés.

Kiemelt képünkön George Floyd a berlini fal egy megmaradt darabján – Fotó: Bild

További híreink

Elhunyt Szőcs Géza

Irányi Dániel

Rengeteg halálos áldozatot követelt az Amphan-ciklon

Irányi Dániel

Az észak-koreai hadsereg fontolóra vette a bevonulást a fegyvermentes övezetbe

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben