20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Súlyosításért fellebbezett ügyészség az időskorúak otthonaiba betörő rablók ügyében

A vádirat szerint az ügy vádlottjai – öt férfi és egy nő – 2016. november 13-án, hajnalban, gépkocsival a XXII. kerületbe mentek. Innen négyen gyalog mentek tovább a kiszemelt ingatlanhoz, miközben két társuk a gépkocsiban várt rájuk. A sértett házának ajtaját berúgták, és a zajokra felébredő nyolcvannégy éves, betegségekkel küzdő nőtől pénzt és ékszert követeltek.

Az áldozat könyörgött, hogy ne bántsák. Erre ébredt fel az áldozat unokája, aki a nappaliba sietett, ahol a vádlottak, amint meglátták, azonnal rátámadtak. Ütlegelni kezdték, még össze nem esett. A támadók ezt követően feldúlták az áldozat lakását, eltulajdonítottak 20.000 forint készpénzt, egy mobiltelefont és egy fényképezőgépet.

2016.december 4-én, hajnalban, négyen szintén egy XXII. kerületi ingatlanba törtek be, miközben két társuk a gépkocsiban várt rájuk. Áldozatuk ezúttal egy 78 éves, járókerettel közlekedő nyugdíjas. A sértett megkísérelte feltartóztatni a betörőket, mire az egyik elkövető befogta a száját, hogy ne kiabáljon, míg a társai addig ütlegelték, míg eszméletét vesztette. A betörők mindössze egy lezárt faládát tudtak eltulajdonítani, amiben közokiratok voltak.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján bűnösnek mondta ki a vádlottakat több rendbeli minősített rablás bűntettében, súlyos testi sértés bűntettének kísérletében, a gépkocsiban várakozókat pedig bűnsegédként elkövetett lopásban.

A bíróság – egyes vádlottakat felmentett a közokirattal visszaélés vádja alól, és – két vádlottat hét és nyolc év fegyházra, illetve ugyanekkora tartamú közügyektől eltiltásra ítélt, társaikat pedig felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta.

A kerületi ügyészség fellebbezést jelentett be a részfelmentések és részben téves jogi minősítés miatt, valamint a büntetések jelentős súlyosítása érdekében.

(Forrás: Ugyeszseg.hu)

További híreink

Külföldre távozik a pénzügyi botrányba keveredett I. János Károly volt spanyol király

Dunai Tibor

Szijjártó: Izrael a barátunk, természetes, hogy mellettük állunk

Irányi Dániel

A Mi Hazánk példát statuálna Szilágyi István színművész apagyilkos fiával

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben