16.5 C
Budapest
2021. szeptember 28., kedd
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Svédország: a Ramadán kupa utáni összetűzésekben lőttek le egy férfit

Végzetes lövöldözés volt a svéd Örebro város Vivalla nevezetű régiójában – írta egy svéd lap. A lap információi szerint egy futballmeccs miatt esett egymásnak két tábor, ez a verekedés váltotta ki a későbbi lövöldözést.

A lapnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő szemtanú azt állította, a helyszínen megrendezett Ramadán kupán szólalkozott össze két csoport. A vitában a későbbi áldozat is részt vett.

A veszekedés a mérkőzés után is folytatódott, majd verekedéssé fajult. A szemtanú elmondása szerint, ezt követően a későbbi gyilkos elhagyta a helyszínt, ám a környéken maradt, és azt figyelte, mikor távozik korábbi vitapartnere. Mikor meglátta a fiatal fiút, odament hozzá és egyszerűen agyonlőtte.

A lapnak nyilatkozó személy elmondta, évek óta heves viták és verekedések vannak a Ramadán kupa közben és után, így csak idő kérdése volt, mikor történik tragédia.

“Nem ez az utolsó eset, hogy valakit lelőnek Vivallaban”

– tette hozzá.

Az eset után két gyanúsítottat letartóztattak, akik nem tagadják, viszont el sem ismerik tettüket.

Ramadán kupa a svéd médiában

Tavaly májusban a svéd média “szenzációként” mutatta be a Ramadán kupát, ahol “nagyszerű futballt láthatunk”.

“Ez a sport és az önfeledt szórakozás helye, ahol a barátok összegyűlnek és együtt szurkolnak. A Ramadán a nagyszerű közösségről szól. Neked is itt kéne lenned és elvegyülni az itteniekkel”

– áll a felhívásban. Még egy kedvcsináló videót is közzétettek:

További híreink

Ismét drágul a benzin

Irányi Dániel

Petíció indult a szelektív ölő csapdák betiltására

Szabó Norbert

Trianon 100: rendhagyó módon emlékeztek a békediktátumra

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen