13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Svédország muszlim uszodát nyit Stockholmban

Új szabadtéri uszoda építését kezdték meg Stockholm észak-nyugati részén, amit az előztes tervek alapján kifejezetten muszlim migránsoknak készül. Az uszodát májusban tervezik átadni.

A fürdő építésé 2 éve kezdődött, mivel az akkori svéd kormány szerint szükséges egy uszoda biztosítása az egyre növekvő muszlim családok számára. A tervező, Pye Seaton elmondta, a létesítmény beépített víztisztítókkal rendelkezik, 3 ezer ember befogadására alkalmas, és kifejezetten úgy tervezték meg a medencéket, hogy az a legalkalmasabb legyen azok számára, akik egész testüket eltakarva strandolnak.

Stockholm észak-nyugati része, ahol a létesítmény épül, főként bevándorlók által lakott régiókból tevődik össze, ezért a tervezők nyomatékosították, céljuk az uszodát kifejezetten a muszlimok igényeire szabni.

Épül a muszlim uszoda

Naouel Aissaoui, egy gyermekeket tanító, muszlim vallású pedagógus alighanem üdvözölte a létesítmény tervezetét. Ő arról lehet ismert, hogy alig egy hete jelentette ki:

azok, akik nem akarják, hogy országukban iszlám fejkendőt viselnek lányok, hagyják el Svédországot.

Az ország jövőjét tekintve a helyzetet mindenki másképp értékeli. A svédeket a közvélemény-kutatások és pártpreferenciák alapján nem igazán zavarják a hazájukban végbemenő változások. Alig egy hónapja a svéd kormány pedig örömmel jelentette be, hogy a lakosság összlétszáma 2019-ben 100 ezerrel bővült az azt megelőző évhez képest, és ennek “csak” 73%-a első generációs migráns.

(voiceofeurope.com)

További híreink

Niedermüller Péter elzarándokolt a levizelt zsinagóga falához

Irányi Dániel

Az MSZP nem akarta, mégis megszavazta a közműadó-emelését

Irányi Dániel

Fülöp Erik üdvözli, hogy Wuhanban betiltották a vadállatok evését és kereskedelmét

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben