9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Szabadság-konvoj” indult Ottawába a kötelező oltások ellen tiltakozva (videó)

Széleskörű elégedetlenséget váltott ki az emberek zöméből a két globalista kormányzat (Kanada és USA) összehangoltnak tűnő lépése, melyben szinte egyszerre tették kötelezővé az oltást a külföldre is szállító kamionsofőröknek. 

A törvény úgy fogalmaz ahhoz, hogy egy kamionsofőr elkerülje a kötelező karantént, “teljesen oltottnak” (fully vaccinated) kell legyen. Ez jelen esetben három dózist jelent (hamarosan alighanem négyet, és így tovább – a szerk.).

A döntés sokakat felháborított, és számos kamionsofőrnél betelt a pohár. Ők egy új mozgalmat indítottak “Szabadság-konvoj” néven, mely egyben a tevékenységükre is utal. A tiltakozók ugyanis beszálltak járműveikbe, és konvojba rendeződve indultak meg Ottawa felé, hogy a kanadai fővárosban tiltakozzanak a kormány zsarolása ellen. Útjukat végig őket támogató kanadaiak sorfara kíséri.

Miközben Magyarországon (sajnos) rengeteg olyan visszajelzést kapunk mi is, hogy a “teljesen oltott” kollégák hogyan közösítik ki oltatlan munkatársukat, vagy egyenesen kárörvendenek azok elküldésén, addig sok kanadai ember viselkedése példamutató.

“Én kétszer oltott vagyok, mégis itt a helyem, hogy kiálljak a kollégáim mellett. Látom azon oltatlan sofőrök arcát, akik a kötelező oltások miatt nem dolgozhatnak. Látom rajtuk az aggodalmat, a félelmet, hogy ezentúl hogyan fogják eltartani a családjukat? Hogyan kerül majd étel az asztalra?”

– nyilatkozta az egyik kamionsofőr arra a kérdésre, hogy ő miért csatlakozott a konvojhoz.

A sofőrhiány sem zavarja a kormányokat

A legtöbb fuvarozócég határozottan ellenezte a kötelező oltás bevezetését, mert attól tartottak, ez a lépés tovább fokozná a már így is érezhető sofőrhiányt, és akár ellátási problémákhoz is vezethet. Ez azonban nem érdekelte se a kanadai, se az amerikai vezetést.

Az Atlantic Provinces Trucking Association részéről nyilatkozó Jean-Marc Picard ellenben úgy véli a tiltakozás “rossz fényt vet az iparágra”. Szerinte a megmozdulás “többet árt, mint használ”. Ezért arra bíztat mindenkit, menjenek haza.

“Nem szeretnénk, hogy a konvoj útzárlatokat okozzon. Nekünk arra van szükségünk, hogy a sofőrök dolgozzanak, és az ellátmány célba érjen. Már így is sofőrhiány van. Ennek a tiltakozásnak bizonyára negatív hatása lesz az ellátási láncolatra” – panaszkodott az ízig-vérig kapitalista.

“Jogunk van dönteni”

Egy másik megszólított kamionsofőr elárulta, fél, hogy elveszíti az állását, amiért csatlakozott a tiltakozókhoz, mégis úgy érezte, muszáj itt lennie. Noha ő beoltatta magát, szerinte ez mindenkinek a saját döntése kellene legyen. Hozzátette,

olyan időket élünk, mikor nem lehetünk önzőek. Most kell kiállni az emberek szabadságáért, ameddig lehet.

Forrás: cbcnews – Fotó: Youtube

További híreink

Barátjára fogta a halálos gázolást egy salgótarjáni férfi

Irányi Dániel

FBI: külföldi hackerek kutakodnak a gyógymódon dolgozó amerikai cégeknél

Szabó Norbert

Miskolcon indul az Y-híd építése – menetrend változások

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen