26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírek

“Szabadságot Budaházynak!” – hazafiak lezárták az Erzsébet hidat, nyolc ember ellen eljárás indult

Percre pontosan 20 év telt el az Erzsébet-híd blokádja óta. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de úgy tűnik, a hazai “igazságszolgáltatás” továbbra sem az igazságot szolgálja – írják a Budaházy György és társai mellett kiálló hazafiak az évfordulón,

akik most 117 perces lezárással követelik Budaházy szabadon engedését társaival együtt.

Rájuk összesen 117 év fegyházat szabott ki a “nemzeti együttműködés” igazságszolgáltatása.

“20 évvel ezelőtt civilek egy csoportja, köztük Budaházy Györggyel, lezárta az Erzsébet-hidat, hogy a balliberálisok megkérdőjelezhető körülmények között született választási győzelme után követeljék a szavazatok újraszámlálását – emlékeztetnek közleményükben a civilek arra a magyar belpolitikát évtizedekre meghatározó eseményre.

A 2002-es Erzsébet hídi jelenetek:

Mi, civilek, sokan ott voltunk akkor is, és most, 20 évvel később, emlékezve és emlékeztetve, 2022. július 4-én 8 órától egy figyelemfelhívó, polgári engedetlenségi akció keretében újra lezárjuk az Erzsébet hidat, 117 percre.

A civil összefogással megvalósuló békés demonstrációnknak egyetlen célja van: Kegyelmet követelünk Budaházy Györgynek és 14 társának, akiket a Fővárosi Törvényszék egy égbekiáltó, igazságtalan ítélettel összesen 117 év szabadságvesztéssel sújtott!

Minden magyar felelős minden magyarért! Nem gondoltuk, hogy 2022-ben újra ilyen eszközhöz kell folyamodnunk. De lelkiismeretünk és igazságérzetünk diktál: nem nézhetjük tétlenül, hogy, miközben a 2006-os rendőrterror és az azt követő elnyomó rendszer politikai és rendőri vezetőit nem vonták felelősségre, addig az ellenük fellépő magyar embereket terroristának bélyegezzenek és egy aránytalan, igazságtalan bírói döntéssel hosszú évtizedekre fegyházbüntetésre ítéljenek.
Ha botrány az, hogy 117 percre leáll a forgalom az Erzsébet-hídon, akkor minek nevezzük azt, hogy egy anomáliáktól hemzsegő eljárás végén összesen 117 év letöltendő szabadságvesztésre ítélnek hazafiakat?!

117 perc után polgári engedetlenségi akciónk véget ér. A blokádot feloldjuk, de felhívjuk mindenki figyelmét: addig fogunk küzdeni Budaházy György és társai szabadságáért, amíg nem szolgáltatnak nekik igazságot. Ezt kívánja a magyar nemzet igazságérzete.

Akciónkat Wittner Mária ’56-os szabadságharcos erkölcsileg támogatja. 

Budapest, 2022. július 4″ – zárják közleményüket a bíróság által terroristának minősített Budaházy Györgyért demonstrálók.

Frissítés:

A rendőrség honlapján közölte, hogy a rendőrök igazoltatták a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást. Az intézkedés már megkezdődött.

Budaházy Edda fotói a helyszínről:

Frissítés:

A 24.hu kérdésére a BRFK azt közölte, hogy kilenc embert igazoltattak, közlekedési szabálysértés miatt egyikükkel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, nyolc fővel szemben (köztük a Mi Hazánk sajtófőnökével) pedig eljárás is indult.

Kisberk Szabolcs hozzátette, hogy magánemberként vett részt a demonstráción, mégpedig azért, mert húsz évvel ezelőtt is ott volt az Erzsébet hídon, amikor Budaházy György társaival lezárta azt, a 2002-es országgyűlési választás szavazatainak újraszámolását követelve.

További híreink

“Ellenőrzés” a határon: menjen, de ne mondja senkinek, hogy “Olaszban” volt!

Szabó Norbert

NAV: március közepétől elérhetők a szja-bevallási tervezetek

Varga Lilla

Életfogytiglani fegyházbüntetést kaphat a machetés gyilkos

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben