17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Szabó Patrikot indítja a Mi Hazánk Kalocsán

Az időközi önkormányzati választás nemzeti radikális jelöltje együttműködést ígér a lakossággal,  és felelős, nyugodt politizálást tervez.

Bemutatta önkormányzati képviselőjelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom Kalocsán, ahol Jánosi György lemondása miatt időközi választást írtak ki. Szabó Patrik, a párt Bács-Kiskun megyei elnöke programjáról szólva előrebocsátotta, hogy nem kíván felelőtlen ígérgetésbe bocsátkozni, hiszen „ellenzéki képviselőként csodát nem tud tenni az ember”. – A legfontosabb, amit egy ellenzéki képviselő tud csinálni, az az együttműködés a lakossággal – fogalmazott a jelölt, aki emlékeztetett, hogy korábban is volt már önkormányzati képviselő, és több, a lakosság által kezdeményezett ügyben sikerrel járt el. Konkrétan egy illegális szeméttelep felszámolását, egy az ottani éjszakai hangoskodásról elhíresült szórakozóhely ügyét említette, de sportegyesület is fordult hozzá támogatásért, és az ilyen megkeresésekre már akkor is azonnal reagált és intézkedett.

Mint fogalmazott, a másik főpont a nyugodt és felelős politizálás. – A munkámat a balliberális ellenzéktől eltérően nem az önkormányzat működésének akadályozásával képzelem el. Én
maximálisan együtt szeretnék működni a kormánypárti önkormányzattal abban, ami a város érdeke. De ami nem, az ellen viszont fellépnék, így egy, a városvezetéssel együttműködő képviselő a körzetben élő lakosok kéréseit is könnyebben tudja teljesíteni – mondta Szabó Patrik.

Novák Előd, a párt alelnöke a helyszínen arról beszélt, egy olyan alternatívát akarnak nyújtani a jelenlegi kormányzat politikájával elégedetlenek számára, amely nem az elvtelenül egyesült szivárványkoalíció részeként, hanem önálló erőként, a MIÉP és az FKGP, illetve különböző civil szervezetek támogatásával sorakozott föl szerte az országban.

– Önkormányzati képviselőként tudom, hogy akár egyetlen-egy képviselő hogyan tudja megborítani azt a korrupciós mechanizmust, amely kialakult, sajnos, szerte az országban, akár törvényesített keretek között is – fogalmazott, hozzátéve, az ő képviselőik az irat-betekintési jogukkal élve olyan esetleges visszásságokra is rámutathatnak, amelyeket az elmúlt harminc év pártjai „ilyen-olyan leköteleződések vagy beidegződések miatt nem feszegetnek”.

– A Mi Hazánk egy elvtelenül, a hatalom minden áron való megszerzése érdekében, program nélkül egyesült pártok, illetve látszólag független jelöltjükkel és a kormánypártokkal szemben egy programalapú és értékalapú alternatívát kívánunk biztosítani. Ezért készített jelöltünk is programot, hiszen nem a nagypolitikát szeretnénk behozni a településekre, de a tényfeltárás, az elszámoltatás megkívánja, hogy a megyei közgyűlésbe való bejutásunk és különböző önkormányzati mandátumok megszerzése után az előttünk álló választáson Kalocsán is megvessük a lábunkat – hangsúlyozta a politikus.

További híreink

Székely Szabadság Napja – a háború zárójelbe teszi az ünnepségeket

Faragó Dániel

Itt a bizonyíték – a színfalak mögött összefonódik a Fidesz és a balliberális oldal

Faragó Dániel

Háborút indított a Fidesz a Mi Hazánk megfojtására

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen