19.4 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek Kiemelt

Szakvélemény igazolja Donáth László szexuális zaklatását

Az ügyészség álláspontja szerint a megalapozott gyanút erősíti a volt MSZP-s politikus, Donáth László ügyében a nemrég elkészült pszichológus szakértői vélemény – értesült a PestiSrácok.hu.

A TV2 tavaly ősszel többször is beszámolt arról, hogy a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban több alkalmazottat is zaklathatott az ottani lelkész, ugyanakkor az érintettek nem mertek lépni, mert a gyanúsított Donáth László befolyásától féltek, aki korábban 16 évig volt az MSZP országgyűlési képviselője.

Donáth László evangélikus lelkész, volt parlamenti képviselő FORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Donáth László a Momentum európai parlamenti képviselőjének, Donáth Annának az apja, aki ellen szintén elhangzottak vádak. Donáth László ellen tavaly júniusban indult nyomozás szexuális kényszerítés gyanúja miatt, miután az egyik dolgozó feljelentést tett. Decemberben pedig emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsították meg a volt szocialista képviselőt.

Donáth László az üggyel kapcsolatban csak annyit ismert el, hogy kihallgatták könnyű testi sértés miatt, végig arról beszélt, hogy pusztán politikai lejárató kampány zajlik ellene. Januári kihallgatása után az ügyészség cáfolta az állításait, emberi méltóságot sértő szeméremsértés miatt is kikérdezték.

A feljelentő alkalmazottat a nyomozás során pszichológus szakértő hallgatta meg, aki megvizsgálta a traumatizáltságot, illetve az élet- és élményszerűséget. A Fővárosi Főügyészség pedig azt közölte, hogy elkészült a szakvélemény, amely álláspontjuk szerint a Donáth Lászlóval szembeni megalapozott gyanút erősíti.

Az egyik dolgozó korábban így számolt be Donáth László módszereiről a 888-nak:

„Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a wc-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? Jöjjön a tornaszobába, kedves! És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket, ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Ő ilyen volt egész életében. De senki nem lépett, féltek tőle. Nagyon karizmatikus egyéniségről van szó. Minden dolgozóval elhitette azt, hogy hálásak lehetünk azért, hogy ott dolgozhatunk. Senki nem mert szólni semmiért, mert ő a főnök, és komoly kapcsolatai vannak. És akkor ott megszeppenve, fiatal lányok főleg, csak ott álltunk és néztünk, hogy na most mit csináljunk. És csak ennyit tudtunk tenni, hogy menekültünk.”

Azt is elmondták Donáthról, hogy többnyire fiatal lányokat molesztált.Na most huszonévesek voltunk. Főleg huszonegykét évesek is dolgoztak ott nagyon sokan és hát, amikor odamegy az erős tekintélyével, hogy>>jöjjön, kedvesem<<, és már egyből fogja az embert, akkor megretten az ember! És hirtelen, ha valakinek megfogja a fenekét vagy a mellét, hát… teljesen… mesélték a kollégák, hogy azt se tudták, mit csináljanak, ledermedtek. És ugye erre mindig azzal hivatkozik, hogy >>De senki nem utasított vissza!<< De hát az ember abban a szituációban nem mondhatja azt, hogy nem, mert olyan szinten megrémül! Meg lesokkol.

Hiába nem dolgozom már ott, a mai napig tart tőle az ember – mondta Donáth László egyik áldozata.

A szocialista politikus egyik áldozatának férje nyilatkozott is a TV2-nek. Ő elmondta, hogy bár jelezték az intézmény vezetésének a problémát, az otthon nem tett semmit a szocialista lelkész ellen.

Egy alkalommal Donáth még a saját felesége jelenlétében is molesztálta a nejemet, két kézzel megragadta, a falhoz szorította, majd szorongatni kezdte a nyakát – mondta az áldozat férje.

Az interjút itt nézheti meg:

Forrás: origo.hu

További híreink

Őrző-védő szolgálat alakul Délvidéken a polgárok védelmében a migránsok miatt

Varga Lilla

Mateusz Morawiecki rendkívüli uniós csúcs összehívását sürgeti

Dunai Tibor

Zelenszkij a Donyec-medencei frontvonalon találkozna Putyinnal

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen