26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Szamárpad – rekordgyorsasággal bukta el frakcióvezetői tisztségét Fekete-Győr András

„A Momentum elnöksége a Momentum parlamenti frakciójával egyeztetve úgy döntött, hogy a párt ideális működése és hatékony munkaszervezése érdekében, a tavaszi ülésszakot követően személyi cserét eszközöl a frakció élén. Ahhoz, hogy a parlamenti frakció és a párt vezetése az eddigieknél szorosabban összekapcsolódjon, a Momentum-frakció frakcióvezetőjévé Gelencsér Ferencet, a Momentum elnökét nevezik ki” – írja a párt közleményében. 

A Momentum elnöksége azonban szeretné megnyugtatni a Fekete-Győr iránt rocksztárként és feltétlenül rajongó, Fjallraven Kanken táskát* hordó bölcsészek és médiadízájnerek* táborát, ezért hozzáteszik:

Fekete-Győr András országgyűlési képviselőjeként továbbra is a párt meghatározó politikusa marad.

Fekete-Győrt pártja már tavaly ősz óta politikai élőhalottként tolja maga előtt. Emlékezetes, hogy a politikus az előválasztáson az akkor 10% fölé mért Momentum miniszterelnök-jelöltjeként csupán 3%-ot ért el, amivel az utolsó helyen végzett. Fegyőrt gyakorlatilag még a selejtezőben leváltották párttársai, akik a kutatások szerint inkább Karácsonyra és MZP-re szavazhattak át saját elnökük helyett. A csúfos eredmény után Fekete-Győr még a választások előtt lemondani kényszerült a pártelnökségről.

Frakcióvezetőként az azzal járó kiemelt fizetésen túl fontos még, hogy az azonnali kérdések órájában nekik van lehetőségük közvetlenül a miniszterelnököt kérdezni. Főszereplőnk esetében már ez is megtörtént. Fekete-Győr az olimpia rendezéséről kérdezte volna Orbánt, de már az évszámoknál kontrollt vesztett és csúfosan belebukott a csörtébe.

Ezt követően inkább Dúró Dórát támadta a család kérdése kapcsán. Ennek rövid lényege, hogy a Momentum politikusa szerint az is család, ahol két apa van, ezzel szemben a Mi Hazánk nem támogatja a család fogalmának devalválását, az olimpia megrendezését viszont igen.

Fenntartjuk a tévedés kockázatát, de gyors kutatómunka után azt találtuk, hogy a frakcióvezetőként (is) megbukott politikusnak még így is sikerült beírnia magát a magyar parlamentarizmus történetébe.

Megválasztott frakcióvezetőt a demokratikusan választott országgyűlések történetében még soha ilyen gyorsan le nem váltottak.

Az új frakcióvezető Gelencsér Ferenc lett. Ő egyben a Momentum új elnöke is, aki annyira ismeretlen, hogy ha a Gelencsér vezetéknévre keresünk, akkor a kétség kívül kellemesebbnek tűnő szépségkirálynő, Gelencsér Tímea jelenik meg.

Felkészül Jakab Péter?

Ezzel együtt sem Fekete-Győr lehet az egyetlen, akit még a nyári szünet előtt leváltanak frakciójának éléről.

Jakabot a frakcióvezetői tisztségéről nem váltották le, de napokon belül ez is megtörténhet. Megválasztása után Gyöngyösi Márton azt nyilatkozta, hogy erről a képviselőcsoport hivatott dönteni. A képviselőcsoport már korábban is leszavazta az exelnököt – éppen ebből indult ki az újabb konfliktus, ráadásul a diplomatának becézett Gyöngyösi Márton valószínűleg nem akarja maga ellen fordítani a frakció tagjait, arra tehát nem érdemes nagy összegben fogadni, hogy Jakab sokáig a Jobbik frakciójának első embere lesz.

(nyitókép:TizenX)

 

További híreink

Fizetett hirdetésben kíván boldog “nemzetközi migránsnapot” az Európai Parlament

Irányi Dániel

Gyál fideszes polgármestere 4 millió forintos jutalmat adott saját magának

Irányi Dániel

Halálra késelt egy 25 éves férfit tegnap éjjel egy három fős társaság Budapesten

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben