9.2 C
Budapest
2021. március 4., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Szatmár megyeiek veszik át a Máramaros megyei magyarság képviseletét

Turos Lóránd Szamár megyei szenátor és Nagy Szabolcs Szatmár megyei képviselő vette át a Máramaros megyei magyarság parlamenti képviseletét azt követően, hogy az RMDSZ kizárta soraiból és parlamenti frakciójából Apjok Norbert Máramaros megyei képviselőt.

A képviselet átruházását péntek délután jelentették be az RMDSZ érintett politikusai egy nagybányai sajtótájékoztatón. Az eseményen Zahoranszki István is jelen volt, aki kormányfőtitkár-helyettesként vállalta a Máramaros megyei magyar ügyek képviseletét – írja az Itthon.ma hírportál.

Székely István az RMDSZ Nagybánya központú területi szervezetének a megbízott elnöke elmondta:

a közeljövőben állóurnás tisztújítást tartanak az RMDSZ Máramaros megyei helyi szervezeteiben, amelyeken nemcsak az RMDSZ-tagok, hanem a magyar közösség összes tagja leadhatja szavazatát.

Mint írják, Apjok Norbertet február elsején zárták ki az RMDSZ-ből, miután a képviselő a tavaly decemberi parlamenti választásokon úgy szerzett újabb mandátumot, hogy nem teljesítette az RMDSZ által megszabott jelölési feltételeket. A második képviselői mandátumát töltő politikus hamis oklevéllel próbálta igazolni nem létező felsőfokú végzettségét.

(Fotó: nagybanya.ro)

További híreink

Megalakult a vajdasági kormány

Faragó Dániel

Kihirdették: ünnepnappá vált “Romániában” a trianoni békeszerződés évfordulója

Varga Lilla

A magyar himnuszt énekelték, hazaárulás vádjával nyomoznak az ukránok – FRISS: magyar reagálás

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben