7.1 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Belföld

Szegeden is rendszeres a Facebook elnyomása

Mint megírtuk, Dúró Dóra közösségi oldalán jelentette be, hogy letiltották a Mi Hazánk Mozgalom Facebook oldalát.

Tegnapi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Mi Hazánk Mozgalom kormányzati fellépést követel a digitális cenzúra ellen. A párt elnökhelyettese kitért arra, hogy a tiltás azért is elfogadhatatlan, mert egy törvényesen bejegyzett párt oldalát tiltották le, az október 23-i rendezvényüket hirdető plakát miatt. Dúró Dóra hozzátette, a Facebook már az európai parlamenti választások alkalmával is beavatkozott a magyar közéletbe azzal, hogy indoklás nélkül törölték Toroczkai Lászlónak, a párt elnökének közösségi oldalát. Egy lakossági fórum meghívójáért is tiltást kaptak már, de a “Magyarország a magyaroké” mondatért is tiltást járt.

A Szeged a mindenem hírportál megkereste Dorogi Györgyöt a Mi hazánk Mozgalom Csongrád-Csanád megyei elnökét, és a kialakult helyzetről kérdeztük. Elképesztő, ahogy a Facebook kezeli a jobboldali, nemzeti, keresztény pártoknak a közösségoldali aktivitását. Csongrád-Csanád megyében is rendszeres tiltást kapunk. A szegedi oldalt már kétszer tiltották le, ezen a néven már nem is tudunk újat létrehozni. A szentesi oldalt is két alkalommal letiltották már, valamint saját nyolc éves profilomat is törölték. Gyakran más néven vagy más karakterek használatával tudunk csak újat készíteni, hogy el tudjunk jutni a szavazóinkhoz. Már egy olyan lista kerekedik ki lassan, hogy milyen szavakat, értelmezéseket nem szabad használnunk, hogy ezeket nonszensznek tartom.

Kormányzati megoldást sürget

Azt gondolom, hogy mindenféleképpen kormányzati beavatkozásra van szükség. Tudni kell, hogy az az indoklás, hogy a Facebook egy magán vállalkozás, és a saját szabályozását tudja meghozni. Viszont a kettős mérce már annyira erős, hogy ha a demokráciában a szólásszabadság alapjogként szerepel, akkor természetesen bizonyos normákat betartva, egy olyan beavatkozásra lenne szükség, hogy ne lehessen ennyire egyoldalú kommunikációnak teret engedni. Mindenképpen olyan beavatkozás kellene, hogyha van egy törvényileg bejegyzett párt, és az semmi olyat nem követ el ami az alaptörvénnyel szemben áll (pl. gyűlöletbeszéd), és így a bíróságon megtámadható, akkor a platform ne törölhesse az oldalamat, ne függeszthesse fel, és egyáltalában ne szankcionálhassa azt, hogy miről beszélünk vagy nem.

(szegedamindenem.hu)

 

További híreink

Újraindította termelését a Hankook rácalmási gumigyára

Dunai Tibor

A pénzügyminiszter mellőzéséről rendelkezett a kormány

Irányi Dániel

Meghalt 12 beteg és 2168-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben