9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Szégyen, hogy a Belügyminisztérium hagyja meghurcolni a határt védő mezőőröket

– A rendőrség a TASZ bejelentésére eljárást indított az ásotthalmi mezőrök ellen, amiért azok illegális migránsokat fogtak el és adtak át a rendőrségnek. Ezért levélben fordultam dr. Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudjam egyetért-e az eljárással? – írja közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke. Folytatás alább.
A Belügyminisztérium válaszlevele megdöbbentő volt, kijelentették, hogy egyetértenek az eljárással, mivel szerintük, idézem “a mezőőr, a törvény szerinti működési területén belül eljárva, csak bizonyos jogsértések gyanúja alapján élhet mindazon felhatalmazással, amelyeket számára a törvény biztosít.”
Ez véleményem szerint olyan, mintha megbüntetnénk a parkolóőrt, amiért elkapja a bankrablót és nem a rendőröket értesíti. Minden állampolgárnak állampolgári kötelessége a bűnöző és a bűncselekmény ellen fellépni, márpedig amikor a migráns illegálisan átlépi a határt, akkor bűncselekményt követ el. Szégyen, hogy a Belügyminisztérium cserbenhagyja és hagyja meghurcolni a határt védő mezőőröket. A Mi Hazánk álláspontja egyértelmű, azt gondoljuk, hogy egy magyar kormánynak kötelessége minden helyzetben kiállni az ország rendjét védő szervek mellett.
Felszólítjuk a Belügyminisztériumot, hogy a jövőben ilyen esetekben a magyar emberek oldalára álljon, és vizsgálja ki a TASZ tevékenységét!

További híreink

Több óriásvállalat is kötelezővé teszi dolgozóinak az oltást

Faragó Dániel

Mi Hazánk: ne szenvedjenek a vágóhídi állatok!

Faragó Dániel

Tovább erősödik a Jobbik: megszűnt a Jobbik paksi szervezete is

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen