4.1 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKülföld

Székely Szabadság Napja: hatósági ajánlás ellenére koszorúztak (+fotók)

Marosvásárhelyen, a Székely Szabadság Napja alkalmából csendes, szűk körű, néma megemlékezést és koszorúzást tartottak az erdélyi magyar szervezetek. A korábban meghirdetett ünnepség a román hatóságok koronavírus miatti ajánlása miatt elmaradt, így csak a vezetők, illetve képviselők voltak jelen. Magyarországról a pártok közül a Mi Hazánk Mozgalom képviseltette magát egyedül.

Csendes, nem hivatalos megemlékezéssel koszorúztak Marosvásárhelyen. Miután a román hatóságok minden ezer fő feletti rendezvényt betiltottak, a szervezők a lefújás mellett döntöttek. Mint ismeretes, a mai naptól egész Románia területén bezártak az oktatási intézmények a közelben felbukkanó koronavírusos megbetegedések miatt.

Ennek ellenére ma, a meghirdetett időpontban több szervezet és mozgalom képviselői megjelentek koszorúkkal. A Székely Nemezti Tanács elnöke, Izsák Balázs jelenlétében koszorút helyezett el az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Néppárt, a Magyar Ifjak Nemzeti Tanácsa, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Magyar Polgári Párt, a Magyar Turán Alapítvány. Az RMDSZ nem képviseltette magát. A Mi Hazánk Mozgalom képviseletében Markó István és Jónás Levente budapesti vezetők voltak jelen egyedül a magyarországi pártok közül.

elemi.hu

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben