21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Szekszárd nem mondja le a március 15-i ünnepségeket

Egy megyeszékhely nem mondja le a március 15-i ünnepségeket a koronavírus miatt
A koronavírus-fertőzés elkerüléséért a legtöbb megyeszékhely és megyei jogú város önkormányzata úgy döntött, hogy nem tartják meg a március 15-ei ünnepi programokat, jelentette kedd este az MTI.

Egyedül Szekszárd polgármestere, Ács Rezső (Fidesz-KDNP) jelezte még hétfői sajtótájékoztatóján, hogy a március 15-ei ünnepség csak akkor marad el a városban, ha eső miatt zárt térben kellene megrendezni.

Eger március 11-én, szerdán jelentette be, hogy nem rendeznek ünnepi eseményeket március 15-én. Erről Szalay Andrea, az egri önkormányzat sajtóreferense tájékoztatta az Eger Hírek portált.

Korábban a kormány az operatív törzs javaslata alapján lemondta a központi eseményeket, ám már ekkor jelezték, hogy az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek.

Nyíregyháza kedden jelezte, hogy elmaradnak a megemlékezések, ahogy Kaposváron, Békéscsabán és Nagykanizsán sem lesz ünnepi esemény a keddi bejelentések alapján. Korábban Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen is bejelentették, hogy elmaradnak a március 15-ei városi megemlékezések.

A megyeszékhelyek mellett többek között Érden és Hódmezővásárhelyen is elmaradnak az ünnepi programok.

 

További híreink

Málenkij robot- 5 milliós büntetést kapnak az orvosok, ha nem akarnak “önkéntesen” túlórázni

Faragó Dániel

Irán kivégzi a Szulejmáni hollétét eláruló kémet

Kiss Albert

Az afgán kormány már több mint 900 tálibot engedett szabadon

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen