18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

Szelimország- saját otthonában támadt egy 82 éves néninre a jászkiséri “fiatalbűnöző”

Jászkisér talán a legsötétebb folt a Jászságban, ahol tegnap éjszaka ismét egy brutálisan kegyetlen bűncselekmény történt.

Az áldozat, egy idős hölgy, akit jelenleg kórházban ápolnak súlyos fejsérüléssel, kritikus és sokkos állapotban.

Az elkövető (itt nem egyezik a rendőri közlemény és a helyi informátor elmondása, aki szerint ketten voltak a támadók) egy 19 éves kisebbségi származású helyi lakos, aki a ház hátsó udvari része felől jutott be a portára, majd egy kisebb ablakot betörve hatolt be a házba.

Az épületben pénz után kezdett kutatni, miközben áldozatát egy általa széttört szék lábával folyamatosan ütlegelte, majd végül 20 – 25 ezer forintnyi készpénzzel távozott.

A helyi lakosok elmondása szerint a ház tocsogott a vértől, amelyet az is alátámasztani látszik, hogy szinte a tettes házáig (kb. 500 méter) vezettek a vérnyomok. A támadó vélhetően menekülés közben áttört egy üvegajtót is, amely megsebesítette.

A rendőrség ma hajnalban a sértett bejelentését követően elfogta a feltételezett elkövetőt, majd őrizetbe is vette.

Jászkisér jelenleg az ország egyik” legsötétebb” településének számít. Szinte nincs olyan nap, hogy ne történne lopás, rablás, vagy bármilyen egyéb bűncselekmény. Az idős emberek rettegnek, mindennapjaik folytonos félelemben telnek.

Az elkövető egy különösen agresszív és kegyetlen család sarja, aki a tesókkal leginkább csoportosan és bedrogozva mozog a településen (talán ezért is lehet helytálló az információ, amely szerint a támadók többen lehettek).

A kisváros lakossága jelenleg kb. 5000 fő és az etnikai átalakulás üteme napjainkra rohamosan nőtt. 2001-ben, 6 %, 2011-ben 13% helyi lakos vallotta magát olyan származásúnak, amelyről a rendvédelmi szervek semmilyen külön statisztikát nem vezetnek. Helyi becslések (értsd: külső jegyek szemrevételezése) szerint ez a számarány elérheti a negyven százalékot.

Az alábbiakban a  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye a bűncselekményről.

A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást. A rendelkezésre álló adatok szerint, egy ismeretlen személy bement egy jászkiséri családi házba 2022. január 18-án 22 óra 15 perc körül és a szobában tartózkodó idős sértettre rátörte az ajtót. A bejelentő elmondása szerint a férfi agresszíven pénzt követelt tőle, amit ő megtagadott. A támadó, hogy követelésének nyomatékot adjon, összetört egy széket és annak lábával fején ütötte meg az idős hölgyet. A sértett – a bántalmazás és fenyegetés hatására – kb. 20-25.000 forint készpénzt adott át az őt megtámadó férfinak, aki zsákmányával távozott a helyszínről.

A rendőrök adatgyűjtés, tanúkutatás és a helyszín közelében lévő kamerák felvételeinek megtekintését követően azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a hajnali órákban a lakásán elfogtak és előállítottak a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves helyi férfit a nyomozók rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vételéről határoztak.

/Lapunknak László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője számolt be a bűncselekményről/

 

További híreink

Szabó Patrikot indítja a Mi Hazánk Kalocsán

Gabay Dorka

Az új Amerika kapitány (is) homoszexuális lesz

Irányi Dániel

Áder János: az idegenforgalmi korlátozások lazítása az oltásoktól függ

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen