15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

Szélsőjobboldali terrortól tart a német külügy

A szélsőjobboldali terror a Németországot fenyegető legnagyobb veszély – jelentette ki a német külügyminiszter pénteken, a hallei zsinagóga elleni támadás első évfordulóján.

Szélsőjobboldali valóság

Heiko Maas a két ember életét kioltó fegyveres merénylet évfordulójára időzített nyilatkozatában rámutatott, hogy Németországban átlagosan huszonnégy percenként követnek el bűncselekményt szélsőjobboldali indíttatásból.
“Ezek nem egyedi, elszigetelt esetek, hanem a szomorú szélsőjobboldali valóság” – fogalmazott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa.

Egy éve már

Halléban 2019. október 9-én egy felfegyverzett német férfi megpróbált bejutni a helyi zsinagógába, amelyben 70-80 hívő tartózkodott, a legfőbb zsidó vallási ünnep, a jóm-kipúr, az engesztelés napja alkalmából.
A hatóságok megállapítása szerint a férfi szélsőjobboldali, antiszemita indíttatásból tört a hívők életére. Korábbi hasonló terrorcselekményeket akart utánozni, és arra akart bíztatni másokat, hogy kövessék példáját, ezért a támadás előtt az interneten közölte szándékát és közzétett egy kiáltványt.

(MTI)

További híreink

“Fegyház helyett börtönt állapítottunk meg, hogy könnyebben el tudja viselni” – Saját unokáját abuzálta egy pedofil

Kemény János

Rogánné félmilliós csizmában várta a Mikulást

janositamas

Angela Merkel tovább korlátozná a szólásszabadságot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben