5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Szélsőséges iszlamista fegyveresek föld alatti járataira bukkantak Szíriában

Szélsőséges iszlamista fegyveresek föld alatti járataira bukkantak az észak-szíriai Aleppó közelében fekvő Hajám településen – közölte pénteken a szíriai hadsereg ezredese.

Abdelkáder Elbidzs elmondta, hosszú ideje megfigyelés alatt tartották a területet, ahol feltűnt, hogy a fegyveresek egyik hadállásból a másikba jutnak át észrevétlenül. A rejtélyre csak azután derült fény, hogy kiűzték a szélsőségeseket a településről.

Föld alatti járatok hálózatára bukkantak többtucatnyi szűk folyosóval. Az egyik helyiségben volt a törzskar, ahol megmaradt a tüzelőállásaik tervrajza, valamint az ügyeleti beosztás. A létesítményben volt áram, világítás, lőállás, raktár és még pihenőszoba is.

Több hónapig épülhetett ez a föld alatti létesítmény – vélekedett az ezredes. Elmondta, hogy a településen korábban háromezren éltek, a lakosok többsége azonban a harci cselekmények kirobbanása után elmenekült.

A hatóságok most megkezdték a romba dőlt lakóházak helyreállítását. Előbb a korábbi háromszintes iskolát építik újjá, amelyben a szélsőségesek kórházat rendeztek be – számolt be a tervekről Elbidzs.

Forrás: Hirado.hu, MTI

További híreink

Olasz, kábítószeres graffitis fújta össze az Erzsébet híd lábát

Kiss Albert

Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, mától büntethetnek

Dunai Tibor

Az ausztráliai Victoria állam betiltja a “szexuális orientáció” megváltoztatására irányuló terápiákat

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen