2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Szerbiában engedélyezték a kínai vakcinát

Pavle Zelić, a szerbiai gyógyszerügynökség illetékese bejelentette, hogy a törvény által előírt összes feltétel teljesült ahhoz, hogy a Sinopharm cég koronavírus elleni védőoltását alkalmazzák az országban.

Az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet szabványai alapján a Gyógyszerek és Egészségügyi Eszközök Ügynöksége (ALIMS) megvizsgálta a szükséges iratokat, valamint tudományos bizonyítékokat – írja pannonrtv.com.

A dokumentumok igazolják a kínai vakcina minőségét, hatékonyságát és biztonságos használatát – mondta Zelić. Hozzátette, Szerbia már három különböző gyártó védőoltásával rendelkezik, a Sinopharmé mellett a Pfizer-BioNTech vakcinájával és az orosz Sputnik V-vel. Ez utóbbiakat is először beszállították az országba, de csak azután engedélyezték alkalmazásukat.

Ez szabványos ügymenet, és ugyanígy jártak el a kínai vakcina esetében is – emelte ki a Szerbiai Gyógyszerügynökség illetékese.

A lap korábban beszámolt arról, hogy múlt héten szombaton egymillió adagnyi Sinopharm oltóanyag érkezett az országba.

(Fotó: pannonrtv.com)

További híreink

A Mi Hazánk véget vetne a követeléskezelők és végrehajtók közös üzletének

Kemény János

Antifa társasjáték került kereskedelmi forgalomba Franciaországban

Magyar Jelen

A Légió Hungária erdélyi divíziójának közleménye, a december 1-re, Székelyföldre szervezett soviniszta szervezetek felvonulása kapcsán

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben