16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Szétrágta a lopásgátlót a “fiatal”

Még a biztonsági kamera felvételein is kitakarták az arcát, biztos, ami biztos. 

A lopásgátlót szétrágva lopott el egy harmincezer forintos telefont egy műszaki áruházból egy férfi Esztergomban. Az ügyészség szerint ez nem ér többet közmunkánál.

A mosógépek előtt sétált kezében a mobiltelefonnal, közben rágta az úgynevezett biztonsági platformot a “fiatal”. Ez látható a videón, amit az esztergomi műszaki áruház biztonsági kamerája rögzített.

A biztonsági platform az a lopásgátló, amit a csomagolásra raknak, a drótokat egy kör alakú műanyaggal szorítják rá.

Ha a videó nem indulna el, ITT megtekinthető.

Miután ügyes állkapcsú gyanúsítottunk végzett, a telefont zsebre vágta, a dobozt és a megcsócsált lopásgátlót pedig egyszerűen otthagyta az egyik mosógép tetején.

A férfi az üzletből fizetés nélkül távozott, majd miután észlelte, hogy egy biztonsági őr figyeli, a lopott telefont az áruház üzletsorán található lottózó asztalára letette

– nyilatkozta a Komárom-Esztergom Megyei főügyészség helyettes szóvivője.

Ezt követően megkísérelt kimenni az áruházból, de a biztonsági őrök útját állták, és ott tartották, amíg a rendőrök megérkeztek. A “fiatal” elismerte, hogy ellopta a telefont.

Az ügyészség szerint a bizonyítékok egyértelműek, az ügy megítélése egyszerű, ezért tárgyalás nélkül tud ítéletet hozni a bíróság: a vádiratban indítványozták, hogy a vádemeléskor már nagykorú férfit […] büntetővégzésben közérdekű munkabüntetésre ítéljék, ismertette a szóvivő.

A bíróság harminc napon belül dönt arról, hogy meghozza-e az ügyészség indítványával egyező büntető végzést.

További híreink

Döntött a német kormány: jöhet a női kvóta

Irányi Dániel

Palacsintasütővel verte el férjét a feldühödött asszony

Irányi Dániel

Németország: farsangi tömegbe hajtott kocsijával

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen