7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Kiemelt

Szijjártó szerint az oltatlanok egészségügyi, gazdasági és társadalmi károkat okoznak

Szijjártó Péter az Egészségügyi Világszervezet főtitkárát fogadta Budapesten, ahol arra utalt, hogy ha az ország nem lesz elég védett, az a beoltatlanok felelőssége lesz. 

„A járvány egyszerre támad egészségügyi, gazdasági és társadalmi fronton,

és ha az ország nem lesz elég védett, akkor komoly károkat tud okozni mindhárom területen. Hogy a háromfrontos támadást ki tudjuk-e védeni, hogy ne kelljen zárnunk és újabb súlyos korlátozó intézkedéseket bevezetnünk, az bizony a jelenleg oltatlan embereken múlik” – fogalmazott a magyar külügyminiszter.

Korábban már írtunk róla, hogy

Szijjártó az álláspontja kialakításakor rendszeresen igénybe veszi a volt SZDSZ-es gazdasági miniszter tanácsait,

így nem zárható ki az sem, hogy a miniszter oltatlanok elleni hergelése mögött a magyargyűlölő Kóka János “nagyszerű” tanácsa áll.

Szijjártó annak a véleményének is hangot adott, hogy akik az immunizáció vagy egyes vakcinák ellen politizálnak, azok kiszolgáltatják Magyarországot a negyedik hullám károkozásának.

Kóka János diplomata útlevelével nem, de a világhírű magyar egészségüggyel már egy kicsit azért dicsekedett a külgazdasági és külügyminiszter, amikor arról számolt be, hogy a világjárvány kitörése óta a WHO főigazgatója a szervezet mindössze három tagállamát látogatta meg kétoldalú alapon, most harmadikként Magyarországot.

„Ennyit a magyar járványkezelés elszigeteltségéről, ennyit a rólunk alkotott nemzetközi egészségügyi véleményekről” – mondta.

Arról már nem beszélt, hogy az eleve is túlterhelt, forráshiánnyal küzdő egészségügyben azért romolhat tovább a helyzet, mert a kormány kötelezővé tette az oltást az egészségügyben dolgozóknak, ami miatt

régen nem látott felmondási, pályaelhagyási hullám vette kezdetét.

 

További híreink

Dúró Dóra: egy nemzeti-keresztény párttól elvárható, hogy a politikusai a magánéletükben is így éljenek

Varga Lilla

Nem kell kitűzni a román zászlót Sepsiszentgyörgy “magyar megszállás alóli felszabadítása” emlékére

Varga Lilla

Igazoltatás után verték szét a várost a “fiatalok” Franciaországban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben