20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Szijjártó szerint “nem veszélyes”, ha a kínai kommunista állam egyeteme diplomataképzést tart Magyarországon

Az ATV Egyenes beszédjének volt vendége Szijjártó Péter külügyminiszter, ahol elmondta: akinek gondja van a Budapestre költöző Fudan Egyetemmel, csak a keletről érkező tudással szemben próbál meg politikai bizalmatlanságot kelteni.

A beszélgetés során az egyik kiemelkedő téma természetesen a koronavírus elleni védekezés volt. Ebben a kormány feltűnően egy platformon van a balliberális ellenzékkel. Mindkét oldal szerint csakis az oltás “győzheti le a vírust”, így minél több embert be kell oltani, ha valaha is vissza akarjuk kapni a normális életünket.

A vakcinák beszerzése kapcsán Szijjártó azt állította, ő csupán “politikai oldalról tárgyalt”, az üzleti részekkel nem foglalkozott, így értelemszerűen nem tud semmiféle mutyizásról, fantomcégekről és túlárazott kifizetésekről. Mint mondta:

“A kínai Sinopharm részéről érkezett jelzés, hogy egy importőr céggel tudnának megállapodni, ezért nem az állam, hanem egy magáncég hozza be ezt az oltóanyagot.”

Kínai hitelből kínai egyetem 

Arra a kérdésre, hogy

“mi abban az üzlet Magyarország számára, hogy a magyar állam egy kínai hitelfolyósítótól vesz fel hitelt, amiből egy kínai kivitelezőt fizet majd, miközben magyar állami területre húzzák fel a beruházást?”

A miniszter válaszul a Fudan Egyetem méltatásába kezdett, hozzátéve, egy ilyen minőségi egyetemet “butaság lenne kihagyni”.

Az (állítólag) elüldözött CEU-val kapcsolatban Szijjártó elszólta magát, mikor arról beszélt, hogy a bazilika melletti épületben az egyetem továbbra is folytat képzéseket, és zavartalanul osztogatják a magyar diplomákat is. Ennyit a nagy szabadságharcról.

“Amennyiben a kínai Fudan meg fog felelni a magyarországi előírásoknak, akkor kiadhat majd magyar diplomát, és kiadhat majd kínai diplomát is, hiszen ennek az intézménynek van Kínában is képzése”

– jelentette ki Szijjártó, aki nem tartja veszélyesnek, ha diplomataképzést tart a kínai kommunista állam egyeteme a magyar fővárosban. A külügyminiszter szerint,

aki ezzel nem ért egyet, az csak a keletről érkező tudással szemben próbál meg politikai bizalmatlanságot kelteni.

További híreink

Megkötözte, majd válogatott módon bántalmazta az asszonyt, rablótámadásnak akarta beállítani

Kemény János

Lelőtték Abe Shinzot, Japán korábbi miniszterelnökét

Irányi Dániel

Újabb nemzetközi pedofilhálózatot számoltak fel

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben