1.3 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Szikics magyar nyelvű helységnévtábláját fújták le a gyalázatosak Délvidéken

Úgy néz hétről hétre a rongálás kapja a főszerepet Délvidéken. Nem bírnak magukkal a festékszórók büszke, mélyszerb tulajdonosai és éjnek évadján “Picassoknak” képzelik magukat. Ez most sem történt másként, ugyanis Szikics falujának tábláját képzelték egyfajta vászonnak. Bár ez a fajta “művészet” minden bizonnyal csak számukra szerez mérhetetlen gyönyört…

Ezúttal ismét egy kolonista falu lakosát/lakosait zavarta, hogy a település ahol élnek 100 éve még egész más néven volt ismert – írja a Délhír.info.

Így a ma főképp montenegrói “dobrovoljacok” álltál lakott Szikics vagy Szeghegy néven is ismert (szerbül Lovtyenác – a szerk.) település helységnévtábláját festették le, mind Kishegyes, mind pedig Bácsfeketehegy irányából.

1910-ben Szikics 5395 lakosából 4998 német és 394 magyar volt. A 2002-es adatok szerint 3693 lakosa közül 2100 montenegróinak és 1242 szerbnek vallotta magát, magyar 107 maradt a faluban, míg német csupán 4 fő.

(Fotó: Facebook)

További híreink

Nem lopás a szivárványos zászló kukába dobása

Faragó Dániel

Egy csaló vezeti Erzsébetvárost? – Niedermüller sötét múltja (eredeti dokumentumok)

szilardkrebsik

Elhunyt Szőcs Géza

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben