3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Szingapúrban engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina alkalmazását

A szingapúri hatóságok engedélyezték a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának alkalmazását, és a városállam azt tervezi, hogy az első oltásokat már az év végén beadják – jelentette be hétfőn Li Hszien Lung kormányfő, hozzátéve, hogy az elsők között szeretne lenni, aki beadatja magának.

Arra számítanak, hogy a jövő év harmadik negyedére akár minden lakos – 5,7 millió ember – számára lesz már oltóanyag, amelyet az állampolgárok és a tartósan Szingapúrban élők térítésmentesen kaphatnak majd meg – tette hozzá a kormányfő.

Az oltás önkéntes lesz, de az egészségügyben dolgozók, a járványnak más módon kitett alkalmazottak, az idősek és a alapbetegségekkel küszködők elsőbbséget élveznek, és több kormánytag is az először beoltandók között lesz, annak demonstrálására, hogy hisznek a vakcina biztonságosságában

– mondta a 68 éves Li.

Szingapúr már korán előszerződést kötött a gyártókkal többféle, kísérleti fázisban lévő és ígéretes vakcinára, köztük a Moderna és Sinovac cégekére, és egymilliárd dollár tett félre oltóanyagok vásárlására – közölték korábban a hatóságok.

A Pfizer/BioNTech-vakcina alkalmazása elsőként az Egyesült Királyságban kapott hatósági jóváhagyást. Az amerikai Pfizer és a német BioNtech november 18-án azt közölte a világgal, hogy vakcinája hatékonysága 95 százalékos. Azóta már az Egyesült Államok, Kanada, Bahrein és Szaúd-Arábia is engedélyezte.

Szingapúrban viszonylag kevés koronavírusos esetet regisztráltak: 58 ezer fertőzöttet találtak eddig, közülük 29-en haltak meg, ami a világ egyik legalacsonyabb halálozási rátája a járványban.

(Forrás: MTI – Kép: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben