19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Szíria teljes területén megszűnt az áramszolgáltatás egy időre egy gázvezetéken történt robbanás miatt

Szíria teljes területén megszűnt az áramszolgáltatás hétfőn reggel egy időre egy gázvezetéken történt robbanás miatt – jelentette a SANA hírügynökség illetékes minisztériumok közlése alapján.

Szíriában gáz-, illetve olajfűtésű erőművekben termelik meg az áramot. A robbanás következtében három erőmű is leállt hirtelen, de azóta legalább egyet újra tudtak indítani, és több létfontosságú fogyasztó már kap áramot, illetve lassan helyreáll a szolgáltatás több tartományban – közölték.

Ali Ganima olajipari miniszter nem tartotta kizártnak, hogy terrorcselekmény következtében történt a robbanás az Arab nevű gázvezeték Damaszkusz tartománybeli szakaszán, Dumeir és Adra települések között.

(MTI)

További híreink

Tömegverekedés az ugandai parlamentben (videóval)

Irányi Dániel

Bunyó a montenegrói parlamentben (+videó)

Kemény János

25 éve jelent meg az Internet Explorer

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen