25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Szlávik az “indiai mutánsról”: több millió magyar lehet veszélyben

Szlávik János infektológus, ezúttal az RTL Klub reggeli műsorában ijesztgette a legújabb “mutánssal” az erre fogékony nézőket. Monológjával kifejezetten az oltatlanokat célozta meg. 

Azt továbbra sem tudják a szakértők, hogy a különböző vakcinák kombinálása nagyobb védettséget eredményez-e, de valószínűleg majd kipróbálják, aztán kiderül. Szlávik szerint az mindenesetre látszik, hogy a két oltás közötti hosszabb időtartam növelheti az ellenanyagszámot.

A főorvos hozzátette, “a védettség jelenlétet nem lehet kizárólagosan az ellenanyagszámra leszűkíteni”. Így tehát – mint mondta – a súlyos megbetegedéstől minden vakcina véd, még akkor is, ha esetleg nagyon alacsony, vagy egyáltalán nincs is ellenanyag a páciens szervezetében. (Itt viszont akkor felmerül a kérdés, ha nem is kell ellenanyag a szervezetben, miért sürgetik az “ismétlőoltást” azoknál, akiknél nem találnak ellenagyagot? – a szerk.)

Az infektológus szerint csak idő kérdése, és nagy valószínűséggel hazánkban is megjelenik a koronavírus indiai variánsa:

“Anglia, ahol nagy az átoltottság, és megjelent az indiai mutáns. Látják, aki nem oltatta be magát, azok között terjed az indiai. Tehát, aki be van oltva, arra nem jelent nagyobb veszélyt az indiai, vagy legalábbis akkorát, mint aki nincs beoltva.”

Ezen állítását nem tudni, mire alapozza, hiszen Anglia mindössze annyit közölt, hogy eddig legalább 2323 esetben azonosították az “indiai mutánst”, ebből 483-at a “gócpontnak” nyilvánított Boltonban és környékén. De ne legyünk ilyen rosszmájúak. Lehet, Szlávik János személyesen repült oda végig kérdezni a fertőzötteket, hogy felvették-e az oltást, és a kapott válaszokra alapozza megállapítását.

Mindenesetre az infektológus magabiztosan kijelenti:

“Ezért mondjuk, hogy mindenki oltassa be magát, hiszen, ha Magyarországon is megjelenik az indiai mutáns, akkor az oltatlanokra lenne nagy veszély, nem pedig azokra, akik be vannak oltva.”

Tehát, azok lesznek igazán veszélyben, akiket az elmúlt több mint egy évben teljes egészében elkerült a vírus, és annak valamennyi variánsa, vagy olyan jól működő immunrendszerrel bírnak, hogy úgy estek át a fertőzésen, hogy észre sem vették. Világos.

Végezetül Szlávik arról beszélt, a következő hetekben várhatóak bizonyos enyhítések, azt viszont “még nem tudni”, ősszel jön-e egy “újabb, erősebb hullám”.

 

További híreink

Békét és kölcsönös törődést sürget a pápa

Gabay Dorka

Szijjártó szerint “nem veszélyes”, ha a kínai kommunista állam egyeteme diplomataképzést tart Magyarországon

Irányi Dániel

Már benőtt a lánc a kikötözött, vonyító kutya nyakába

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben