25.1 C
Budapest
2021. június 22., kedd
Magyar Jelen
Belföld

Szlávik: hatékony vakcinánál kevesebb embert kell beoltani

Kiemelten fontos a koronavírus elleni vakcina hatékonysága, mert egy több mint 90 százalékban hatékony oltásnál elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy nagyobb járvány ne alakuljon ki – közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa. Szlávik János a köztévében úgy fogalmazott, 70-80 százalékos hatékonyság mellett a lakosság 80-90 százalékának kell beoltatnia magát.

– Jelenleg 8-10 vakcina van abban a fázisban, amikor már több tízezer embernek beadható. Ezeknek a hatékonysága jó, nagyobb védelmet adnak, mintha valaki átesne a betegségen, és van olyan oltóanyag, amelyik az időseknél is ugyanolyan hatékony, mint a fiataloknál – idézte a távirati iroda Szlávik Jánost, aki hozzátette: fontos, hogy a vakcina valamennyi mutálódott vírus ellen hatékony legyen.

Forrás: MTI

További híreink

Háromszázra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, több a gyógyult is

Szabó Norbert

“Homoszexuális propagandára” figyelmeztetne egyes filmek előtt a Mi Hazánk

Gabay Dorka

Momentummal való közös koszorúzás helyett kemény üzenet Kecskeméten

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben