1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt

Szlávik szerint új típusú vakcinákra lesz szükség a negyedik hullámban

A beoltottak száma Magyarországon a napokban meghaladta az 5,5 milliót, ennek megfelelően már nem kell maszkot hordani és újra oltási igazolvány nélkül lehet tartózkodni a vendéglátó helyek belső tereiben.

Szlávik János szerint a negyedik hullám akár erősebb is lehet a harmadiknál, az előrejelzések szerint a delta variáns sokkal könnyebben terjed emberről emberre, ugyanakkor enyhébb tüneteket produkál.

A TV2 Mokka című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy ezután is oda kell figyelni a magunk és egymás egészségére, hiszen Európában elkezdett elmelkedni a betegek száma.

„Különböző előrejelzések vannak, és én még azt is láttam, hogy előfordulhat, hogy a negyedik nagyobb hullám lesz mint harmadik volt. Kiderült, hogy a delta variáns könnyebben terjed, de nem súlyosabb, mint az azt megelőzőek. Aki viszont be van oltva az nagy eséllyel védve van ettől a vírustól is. Mivel újra nyitva van minden, módja van a delta variánsnak bejutni az országba és mivel nincs mindenki beoltva ezért terjedni is fog”

– mondta Szlávik.   

Azt is megemlítette, hogy a ma ismert vakcinák nem annyira hatékonyak, mint az előző variáns esetében, ezért új vakcinákra lesz szükség.

(fotó:forbes)

További híreink

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben