5.2 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

Tájidegen entitások délen – 30 határsértőt fogtak el Homorúdon

Harminc illegális bevándorló próbált meg bejutni az éj leple alatt Magyarországra és ezzel az EU területére a Baranya megye délkeleti részén fekvő Homorúd települést körülölelő lápos, mocsaras területen. Az akcióról Homorúd polgármestere Éberling Balázs számolt be lapunknak. 

Sportvadászként éppen a saját területemet jártam a falu határában, amikor csörgött a telefon, hogy többen is tájidegen, egzotikus élőlényeket véltek felfedezni egy nagyjából 30 főt számláló csoportban közlekedve. A betolakodók már a lakóövezetben jártak és arról tájékoztattak, hogy a rendőrök nem tudnak intézkedni, mert a közelben éppen nincs senki, ígyhát magam siettem a helyszínre – kezdi beszámolóját Éberling.

Az a visszás helyzet van minálunk, hogy mivel itt nincsen kerítés, ezért a rendőröknek “nincs is mit őrizni”, így sokszor előfordul, hogy akadálytalanul grasszálhatnak a mindeféle országokból érkező népek – mutat rá a településvezető.

A polgármester elmondásából az is kiderült, hogy az 5-10 fős próbálkozásokhoz már szinte hozzászoktak, de ez a harmicas létszám sokakban félelmet keltett. 

A recept mindig ugyanaz – folytatja. Tudniillik mire a rendőrök megérkeztek a Bács-Kiskun megyei Hercegszántóról a csoportot már lokalizálták, így a rendőrségre az eljárás alá vonás maradt. Ilyenkor praktikusan az igazoltatással kezdődne a történet, de

mivel senkinek semmilyen irata nincs, a rendőrök azt hiszik el, amit mondanak nekik.

Tehát ha én azt mondom nekik, hogy Júlia vagyok, 14 éves és Veronából jöttem, akkor azt veszik jegyzőkönyvbe

– mondta.

Éberling Balázs

A Mi Hazánkban politizáló polgármester azt is elmagyarázta, hogy a település központjába úgy jutnak be, hogy mindig van egy “túravezető” , aki még Szerbiában felveszi ezeket a csoportokat és ismeri a mocsaras vidék ösvényeit. A túravezetők feladata addig tart, amíg át nem jutnak a határon. Ezt követően ezek a túravezetők abban érdekeltek, hogy minél hamarabb visszajussanak a szerb részre felvenni a következő csoportot, tehát ők ilyenkor direkt lebuktatják magukat, az igazoltatásnál bemondanak egy tetszőleges nevet és az eljárás keretén belül visszataxiztatják magukat Szerbiába.

Namost ennek a 30-as csoportnak az lehetett a veszte, hogy túl sokáig követték a túravezetőjüket, ezért ők is buktak vele, együtt szállították őket vissza, de különösebb retorzió nem történt, minden bizonnyal ugyanezek az emberek holnap újra próbálkozni fognak. Az országaik saját bevallásuk alapján legtöbbször Pakisztán, Afganisztán, Szíria, Irak, Irán, de Afrikából is szoktak jönni, gyakorlatilag világtalálkozó van errefelé – fogalmaz Éberling Balázs.

Ma a hatóságok megismerkedtek Abdul Hasszánnal, de holnap ugyanez a figura már Abdul Ibrahima lesz és ezzel évek óta nem tud senki semmit kezdeni

– teszi hozzá.

Őrület, de a videójátékot képzeljétek el: ott ha a játékos meghal, akkor korlátlanul újrakezdheti a pályát egy bizonyos ponton, a sokadik próbálkozásra pedig garantáltan sikerrel fog járni pontosan azért, mert eddigre megjegyzi, hogy mik a pálya nehézségei, hol vannak a buktatók, mikor mi a helyes döntés és így tovább…

Fogalmam sincs hány ember jutott már így be Magyarországra és nem értem, hogy a határsértőktől miért nem vesznek ujjlenyomatot, hogy egy embert csak egyszer kelljen a rendőröknek elkapni – összegez a településvezető.

A Mi Hazánk szerint nem túlzás a tűzparancs

A brutális mértékű határvédelmi kiadások növelése helyett elrettentő hatású tűzparancsot adna az erőszakos határsértőkkel szemben a Mi Hazánk, illetve a kerítésen átjutók visszakísérgetése helyett több millió forintos helyszíni bírsággal javasoljuk sújtani az illegális migránsokat, akik sokszor a zsebükben több ezer euróval jönnek, ami többnyire embercsempészeknél köt ki. Ezek bevezetésével olyan elrettentő híre lenne a magyar határvédelemnek, amely komoly összegek megspórolását is jelentené – hívta fel korábban a figyelmet Novák Előd, a párt alelnöke.

 

 

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben