35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

Mi Hazánk : Indult-e bármilyen belső vizsgálat az intézkedést elmulasztó rendőrök ellen Kispesten?

C-típusú állampolgárok verték össze saját szomszédjaikat a több napon át tartó keresztelő buli közben Kispesten. Az áldozat egy hétgyermekes családanya volt, akinek a segítségére siető családtagjait is brutálisan bántalmazták a lakóközösségbe beilleszkedni nem akaró elemek.

“Ám akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek. Azoknak, akik hisznek nevében, akik nem a vérnek vagy a testnek a vágyából s nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. S az Ige testté lett, és közöttünk élt. Láttuk dicsőségét, az Atya Egyszülöttének dicsőségét, akit kegyelem és igazság tölt be” – szól a Keresztelő Szent Jánosnak tulajdonított, minden keresztelési szertartáson idézett bibliai igerész, amiből a kőbányai cigányok valószínűleg nagyon keveset érthettek meg.

A család a nagy napból a pünkösdi hétvégét kihasználva rögvest hármat csinált. Élő zenével és külön erre az alkalomra beszerzett erősítővel tudatták a környék minden lakójával az új jövevény érkezését.

Az elviselhetetlen lárma miatt több helyi lakos is bejelentést tett de a rendőrök nem igazán foglalkoztak az esettel. Végül a hétgyermekes családanya lánya ment át szólni, hogy legyenek kedvesek halkabban ünnepelni a keresztség számukra is kiszolgáltatott sákramentumát, de támadóék keresetlen szavakkal illették a fiatal lányt.

“Három napig tart a hétvége, még holnap is ez lesz, majd most hozzá szoktok a cigányokhoz”

– válaszolták pökhendien az agresszív férfiak.

Szóváltás után először őt, majd a segítségére siető édesanyját és édesapját is megtámadták, mindannyiukat többször is arcon ütütték. A Tények riportjából az is kiderül, hogy a hangoskodó támadók még a földön fekvő édesanyát is rúgdosták, ütlegelték.

Közvetlen életveszélyben egyik áldozat sincs, de mindannyian komoly sérüléseket szenvedtek.

Az anya hosszú percekig magatehetetlenül feküdt a földön, a támadásnak végül a mikrobuszokkal kiérkező rendőrök vetettek véget.

@cellainfo

Keresztény “férfiak” nőket vertek össze .. #keresztelo #budapest #sulyostestisertes #noveres #antiszoc #iszap #cellainfo #infoinfo #police #rendorseg #tv2tenyek

♬ eredeti hang – INFO INFO

A megtámadott családtagokat kórházba szállították, az édesanyát sérülései miatt az orvosok bent is tartották. A rendőrség súlyos testi sértés miatt kezdte el a nyomozást.

Az utóbbi hetekben nem ez az egyetlen cigány-magyar együttélésből származó konfliktus. Kerepesen egy óvodai ballagás fajult lövöldözésbe, de a cigány származású parlamenti képviselők erről még véletlenül sem beszéltek.

“Hát tudja, milyen a cigány…” – helyszíni riport Kerepesről

Az elviselhetetlen közállapotokról Dúró Dóra készített videós riportot miután a Mi Hazánk elnöke felszólalásában rámutatott a tarthatatlan állapotokra.

Kísértetiesen hasonló ügy robbant ki a Hajdú-Bihar megyében taláható Szerepen is, ahol egy magyar családot Lakatosék már többször is megtámadtak – arra is volt példa, hogy lapátokkal mentek a nyugdíjas házaspár ellen. A Magyar Önvédelmi Mozgalom közérzetjavító családlátogatást tartott a településen, amelyről hamarosan beszámolunk.

A Mi Hazánk helyi politikusai a Kispesten történtekre is reagáltak.

Megdöbbentő, hogy a hírek szerint a szomszédok közül a támadás előtt többen és többször is jelezték a rendőrségnek a hangoskodást, de nem történt számottevő intézkedés. 

A Mi Hazánk álláspontja továbbra is határozott: csak akkor fognak az ilyen cselekmények befejeződni, ha a hatóságok a lehető legszigorúbban lépnek fel az elkövetőkkel szemben, a bíróság pedig példás büntetést szab ki ezekre a bűnözőkre – írják.

A Mi Hazánk kispesti elnöke Tóth Zoltán és választókerületi elnöke Vékony Csongor kérdéssel fordult Plánk Róbert ezredeshez, a XIX. kerületi  Rendőrkapitányság vezetőjéhez:

Tisztelt Plánk Róbert ezredes úr! 

Pünkösd vasárnap cigány szomszédai vertek ájultra egy hétgyermekes családanyát Budapest XIX. kerületében. A támadó család több napos bulit tartott az udvaron, ahol rengeteg vendég és élőzene is volt. A szomszédok közül többen is azt mondták, bejelentést tettek a rendőrségen a hangos zene miatt, de nem történt semmi, a kerületi kapitányság járőrei nem intézkedtek érdemben. Ezért a későbbi sértettek átmentek szólni, hogy halkítsák le a zenét, ekkor verték össze őket. 

A Mi Hazánk helyi és választókerületi elnökeként szeretnénk választ kapni az alábbi kérdésekre:
– A lakossági bejelentések alapján milyen rendőri intézkedések történtek a bántalmazás előtt? – – Ha valóban nem történt érdemi intézkedés, miért nem? 
– Indult-e bármilyen belső vizsgálat az intézkedést elmulasztó rendőrök ellen?
– A bántalmazás után milyen rendőri intézkedések történtek?
– Vettek-e őrizetbe bárkit az elkövetők közül? Ha igen, hány főt? Kezdeményezték-e az őrizetbe vett személyek előzetes letartóztatását?
– Jelenleg milyen bűncselekmény gyanújával folyik nyomozás az ügyben, és van-e már gyanúsított?
Amennyiben válasz érkezik a Mi Hazánk kérdéseire frissítjük cikkünket.

További híreink

LMBTQP-propaganda helyett babazászlót kér a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom

Gabay Dorka

A Fidesz 650 millióért vásárolt MSZP-t Kecskeméten

Faragó Dániel

Újabb korrupciós per indult 2017-es amerikai útja miatt Liviu Dragnea volt román házelnök ellen

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben