21.9 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

Téglával bántalmazva megölte, majd megkötözte és a fáskamrában hagyta az idős házaspárt

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 58 éves férfi ellen többszörösen minősített emberölés bűntette miatt. 

A vádirati tényállás szerint a vádlott megismerkedett Szikszón egy időskorú házaspárral. A 83 éves férfi és a 79 éves nő nagyon bizalmatlanul viselkedtek, otthonukba ismerőseiket is csak akkor engedték be, ha meggyőződtek kilétükről. A vádlott szóbeszédből tudomással bírt arról, hogy valószínűleg több millió forint készpénzt tartanak a lakásukon.

2011. április hónap közepén egy ismeretlen, magát miskolci rendőrnek kiadó férfi nyilvános telefonfülkéből felhívta az idős házaspárt azzal, hogy idegen személyek másztak be a kertjükbe és kollégái 10-15 perc múlva a helyszínre érkeznek, ezért bejutásuk érdekében hagyják nyitva a kertkaput. A házaspár férfi tagjának azonban gyanússá vált, hogy miskolci rendőrök érkeznek, holott az Encsi Rendőrkapitánysághoz tartoznak, ezért felhívta a rendőrséget, és az ügyeletes tiszt arra kérte, hogy ne engedjenek be senkit a lakásukba, ha gyanús személyek jelennének meg, ismételten telefonáljanak. Negyedóra elteltével többször becsengettek a házaspárhoz, így telefonáltak a rendőrségi ügyeletre, azonban mire a járőrök kiérkeztek, az ismeretlenek eltávoztak.

Másnap este a vádlott szikszói házának udvarán magához vett egy keramit téglát, és egy gombolyag műanyag kötelet, és innen az idős házaspár ingatlanához indult azzal a szándékkal, hogy értékeiket megszerezze. Becsengetett a házba, a házaspár pedig beengedte, mivel felismerték. A vádlott az udvaron mindkét sértettet több alkalommal, nagy erővel a fején megütötte, és miután a földre kerültek, kézzel tovább ütlegelte őket, illetve megrugdosta. A már magatehetetlen férfit a fáskamrába húzta, lábait és kezeit összekötözte, ugyanígy a nőt is összekötözte, és a fészerbe vonszolta, ahol még fojtogatta is. A vádlott ezután átkutatta a házat, de az ott elrejtett 200 000 Ft készpénzt nem találta meg, az ajtót kulcsra zárta és eltávozott. A magukra hagyott sértettek a durva koponyacsonttöréses sérüléseik következtében a helyszínen elhaláloztak, holttestüket napokkal később egy szomszéd fedezte fel. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További híreink

Felmond az Index vezetése és több mint hatvan munkatársa

Dunai Tibor

Szégyelld magad, mert fehér vagy!

Dunai Tibor

Sokan tüntettek Berlinben a járványügyi korlátozások ellen, rendőrségi oszlatás is volt

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben