20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Tegnap ismét utcára vonultak a balliberálisok

A tegnap este folyamán újra balliberális ihletésű tüntetés volt Budapesten, az ürügy ezúttal a színházak támogatásáról szóló új törvényjavaslat volt, melyet még csak benyújtottak.

Ebben arról is rendelkeztek, hogy az állami fenntartású kulturális intézményekben, melyeket az állam finanszíroz, ő határozhasson a vezetők kinevezéséről. Ennek a törvényjavaslatnak kiszivárgott egy előzetes, még nem végleges változata, ami futótűzként terjedt, a különféle balliberális szócsövek nagy mozgósításba kezdtek, ennek eredményeképpen pedig pár ezer ember gyűlt össze tegnap este a Madách téren, hogy tüntessenek, ahogy ők fogalmaztak, a “kultúra függetlenségéért”.

Az eseményen felszólalt többek között Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Azt ígérte, kiállnak mindenkiért, a színházak szabadságát megvédik. Szerinte a törvényjavaslat egy diktátum a kormánypárti polgármesterek, színházba járók számára is, ezzel torolta meg a kormány az ellenzéki győzelmet. Karácsony szerint “küzdelmes évek jönnek”, de a mostani harcot félig megnyerték, mert a “legszégyenteljesebb passzusok” kikerültek a törvényből.

(fotó: Index)

További híreink

Egy tucat migráns “bóklászott” Kübekháza területén

Varga Lilla

Feljelentették a Jobbik elnökét a párt alkalmazottai

Szabó Norbert

MH: a haderőépítés alapja a minőségi kiválasztás és felkészítés

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen