22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Teljes reformot kezdeményez a népnyúzás megállítása érdekében a Mi Hazánk Mozgalom

A kizsákmányoló pénzügyi, végrehajtási rendszernek megoldásként csak is egy átfogó reform nyújthat megoldást. A Mi Hazánk Mozgalom úgy véli, hogy ennek a rendszernek mielőbb gátat kell szabni. Így egy több szegmensből álló, mindenre kiterjedő programot állított össze a népnyúzás megállítása érdekében – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa.

A Mi Hazánk Mozgalom elsősorban kezdeményezi, hogy az önálló bírósági végrehajtók a továbbiakban ne profitorientált magánvállalkozásként működjenek, hanem non-profit jelleggel, állami felügyelet alatt végezzék tevékenységüket. Az európai országokat nézve hozzávetőlegesen 50-50 százalék annak az aránya, hogy a végrehajtók magánbehajtókként tevékenykednek vagy közvégrehajtókként – fogalmazott a politikus.
Felháborító, hogy a végrehajtók az emberek sanyargatásából tesznek szert több 100 millió forintos éves bevételre. A legjobban kereső végrehajtók akár 300-600 milliós éves nettó árbevételre tesznek szert évente. A végrehajtók a jövőben bértáblák alapján meghatározott bért, juttatást kapnának az államtól, ezenkívül a különféle végrehajtói díjak és költségek is csökkennének. Személyi jövedelem adómentességüket és hivatalos személy jogállásukat is megszüntetnénk ezáltal
– hangsúlyozta Fiszter Zsuzsanna.

Továbbá kitért arra, hogy az adósságot meg kell fizetni, a kötelezettségeket teljesíteni kell, de azt is le kell szögezni, hogy a végrehajtás állami, non-profit feladat, nincs szükség a mögötte megbúvó népnyúzó, sokszor maffia-módszereket alkalmazó végrehajtókra és a hatalmukat bebetonozó, átláthatatlan jogszabályokra.

További javaslatainkat sajtótájékoztató keretein belül mutatjuk be, amelyek kiterjednek a behajtó hiénákra, közjegyzőkre, bankokra és olyan szervezetekre, tevékenységekre amelyek támogatják és hozzátesznek a nemzet népnyúzásához – zárta közleményét a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa.

Magyarjelen.hu

További híreink

Toroczkai László- így hazudik a média a Covid-halottakról (videó)

Faragó Dániel

Dúró Dóra: Tizenhét éves korig tartson a tankötelezettség – videóval

janositamas

Lemondott a holland kormány a családtámogatási botrány miatt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen